19 Ocak 2021 Salı

TBMM Başkanı Şentop: Cumhurbaşkanı şüphesiz taraflı birisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, ‘taraflı Cumhurbaşkanı’ eleştirilerini kabul etti. “Yeni sistemde Cumhurbaşkanı taraflıdır, siyasi parti üyesidir” dedi. 

BOLD – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanın tarafsızlığına ilişkin itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Türkiye’de şu an uygulanan sistemin “Başkanlık Sistemi” olduğunu belirten Şentop, sistemde tarafsız cumhurbaşkanı olmadığının altını çizdi.

CUMHURBAŞKANI ŞÜPHESİZ TARAFLI BİRİDİR

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sözde Cumhurbaşkanı” sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Başkanlık Sistemi” uygulandığını ve sistemde tarafsız cumhurbaşkanı olmadığını belirten Şentop, “Cumhurbaşkanı taraflıdır, siyasi parti üyesidir. Bir siyasi parti üyesiyse, bir siyasi partinin genel başkanıysa, yetkilisiyse şüphesiz taraflı birisidir” dedi.

YEMİNDE TARAFSIZ İFADESİ GEÇİYOR

Cumhurbaşkanı yeminindeki “tarafsızlık” vurgusuna işaret eden Şentop, “O yeminde bir tarafsızlık ifadesi geçiyor. Bu ifadeye dayanarak tamamen paradigması bambaşka bir sistemi, sadece yemindeki bir kelimeye dayanarak kurgulamaya çalışmak, diğer bütün anayasa maddelerini, hükümlerini görmezlikten gelmektir” dedi. Şentop, sistemde tarafsız cumhurbaşkanı olmadığını kaydetti.

Sedat Peker Makedonya’dan sınır dışı edildi: Beni Türkiye’ye göndermeyin!

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder