20 Ocak 2021 Çarşamba

Ekonomik krizin faturası halka çıktı: Aç kalanlar sosyal medyada çare arıyor

Ekonomik kriz ve pandeminin faturası her geçen gün ağırlaşıyor. Son dönemlerde işsiz kalan ve evine gıda alamayan çok sayıda kişi, sosyal medya üzerinden yardım talebinde bulunuyor.

BOLD – İşsizlikten ve ekonomik sıkıntıdan bunalanların sosyal medyada, “Yardım değil, iş istiyorum” paylaşımları çoğaldı. Üniversite mezunu işsizlerin çığlıkları ile dolan sosyal medyada pek çok kişi, kirasını ödeyemediğini, çocuklarına yeterli gıdayı alamadığını söyleyerek yardım istiyor. Son çare olarak sosyal medyadan bir çıkış arayan kişiler, umutlarının tükendiğini vurguluyor.

“ÇALIŞIP AİLEME UN ALMAK İSTİYORUM”

Sözcü’nün Latif Sansür’ün haberine göre Antalya’da yaşadıklarını, annesinin tandırda ekmek yaptığını ve unlarının kalmadığını paylaşan üniversite öğrencisi Vela, “Paylaşım yapmaya utanıyorum ama başka çarem yok. Benim annem tandırda ekmek yapıyor ve unumuz kalmadı. On aydır iş arıyorum bulamadım. Lütfen, en azından bir haftalık bile olsa çalışıp erzak ve un almak istiyorum aileme. Umarım yazdığımı yanlış anlamazsınız. Para istemiyorum kimseden, iş istiyorum. Neden kimse sesimizi duymuyor? Sokakta aradım bulamadım burada paylaştım” dedi.

KİRA, FATURALAR BİRİKTİ, YİYECEK DE KALMADI

Ahmet Alpyiğit isimli sosyal medya kullanıcısı ise“Kalp hastasıyım. Üç çocuğum var, iş arıyorum bulamıyorum. Evde yiyecek içecek bir şey kalmadı. Elektrik, su, kira hepsi birikti ve dayanacak gücümüz kalmadı. Allah için bize yardımcı olun. Ne olur, çok çaresiz kaldık” diye yardım talebinde bulundu.

“İNTİHAR ETME NOKTASINA GELDİM”

Aydın’da yaşayan tıbbi sekreter Berrin Tanış beş aydan bu yana işsiz olduğunu, borçlarını ve kirasını ödeyemediğini belirterek, “Artık intihar etme noktasına geldim. Geçinemiyorum. Lütfen sesimi duyun, iş istiyorum sadece iş” paylaşımı yaptı. Hiçbir yerde iş bulamadığı için durumunu sosyal medyadan paylaşmak zorunda kaldığını söyleyen Tanış, “AKP olmadan hastanelere eleman alınmıyor. Herhangi bir sağlık kuruluşunda işe girebilmeniz için AKP’li bir tanıdığınız olacak. Arkamda biri olmadan işe girmek istiyorum. İnsanca yaşamak istiyorum” dedi.

“ERZAK BİLE BULAMIYORUM”

Sare Türkoğlu isimli sosyal medya kullanıcısı ise “Manisa ve çevresinde iş arıyorum öğretmenim. Bir bayanın yapabileceği fabrika işçiliği, hasta bakımı, çocuk bakımı gibi işlerde çalışırım” dedi. Bayram adlı sosyal medya kullanıcısı da “Ben 4 çocukla hayatımı sürdürme mücadelesi içindeyim. İstanbul Esenyurt’ta oturuyorum. İnanın ki artık erzak bile bulamıyorum. Banka borcum beni mahvetti. İş arıyorum yardımcı olur musunuz?” dedi.

 

Kan kaybeden Cumhur İttifakı’ndan seçimlere ince ayar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder