21 Ocak 2021 Perşembe

Güher ve Süher Pekinel kardeşlere Almanya Liyakat Nişanı verildi

Müzik dünyasında 60. yıllarını geride bırakan Güher ve Süher Pekinel kardeşler Almanya’nın en yüksek dereceli nişanı olan Liyakat Nişanı’yla onurlandırıldı.

BOLD– 1959’dan beri piyano çalan dünyaca ünlü ikili piyano virtüözleri Güher ve Süher Pekinel’e Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Cumhurbaşkanı Frank – Walter Steinmeier’in imzasıyla Liyakat Nişanı verildi.

YAŞAM BOYU KARİYER

Pekinel kardeşlerin Almanya tarafından 1951 yılından bu yana nadiren verilen ‘Bundesverdienstkreuz’ ödülüne, dünya çapında çalışmaları ve kültür-sanat alanında global diyaloğu güçlendiren hayat boyu kariyer ve katkıları nedeniyle layık görüldükleri bildirildi.

Pekinel Kardeşler, Liyakat Nişanı’nı, koronavirüs pandemisi kısıtlamaları nedeniyle İstanbul Alman Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen törende Başkonsolos Johannes Regenbrecht’in elinden aldı.

EĞİTİM SİSTEMİMİZİN TAKDİR EDİLMESİNE MİNNETTARIZ

Güher ve Süher Pekinel, haberi sosyal medya hesaplarından şu sözlerle duyurdu:

“Almanya Federal Cumhuriyeti’nin en yüksek dereceli nişanı olan Liyakat Nişanı ile onurlandırılmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Frank – Walter Steinmeier’ın imzası ile takdim edilen kültür-sanat alanında dünyanın en üst seviyelerinde sayılan Alman Liyakat Nişanının 47 yıldır sürdürdüğümüz uluslararası profesyonel kariyerimiz ve her yaştan çocuk ve gençlerin müzik eğitimi için yürüttüğümüz müzik eğitim sistemlerimiz için takdim edilmesinden dolayı çok minnettarız.
Dünyada örnek, başarı ve sürdürülebilirliklerini kanıtlayan müzik eğitim sistemlerimizi bu motivasyon ile sürdürmeye devam edeceğiz.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder