19 Ocak 2021 Salı

Trump siyasetten vazgeçemiyor: ‘Vatansever Parti’yi kuracak!

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Başkan Trump’ın danışmanları ve yakın çevresiyle Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra yeni bir parti kurma konusunu değerlendirdiğini bildirdi. Bu arada Senato’daki Cumhuriyetçilerin lideri, Trump yanlılarını sert sözlerle eleştirdi.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemde yakın çevresiyle yeni bir siyasi parti kurma konusunu konuştuğu iddia edildi.

Wall Street Journal gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Trump, danışmanları ve yakın çevresiyle Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra yeni bir parti kurma konusunu değerlendirdi.

Trump’ın yeni partiye ‘Vatansever Parti’ adını vermek istediği belirtildi. Beyaz Saray konuyla ilgili yorum yapmadı.

WSJ, yeni bir siyasi parti kurmanın çok ciddi miktarda zaman ve kaynak gerektirdiğini belirterek, Trump’ın bu konuda ne kadar ciddi olduğunun henüz netleşmediği yorumunu yaptı.

ABD’de Trump yanlısı bazı protestocuların ABD Kongresini basmasının ardından, Donald Trump Cumhuriyetçi Partideki bazı isimlerle ters düşmüştü.

CUMHURİYETÇİ LİDERDEN TRUMP YANLILARINA “ÇETE” BENZETMESİ

Senato’daki Cumhuriyetçiler’in lideri Mitch McConnell, Salı günü Senato’nun açılış oturumunda yaptığı konuşmada Kongre binasına saldıran Trump yanlısı çetenin Başkan Donald Trump ve diğerleri tarafından ‘‘yalanlarla beslendiğini’’ söyledi.

McConnell’ın sözleri şimdiye kadar Başkan Donald Trump’a karşı kamuoyu önünde sarf ettiği en sert sözler olarak değerlendirildi.

‘‘Çete yalanlarla beslendi’’ diyen McConnell, ‘‘Başkan ve diğer güçlü kişiler tarafından kışkırtıldılar ve federal hükümetin yasama organı olan Kongre’de yapılan beğenmedikleri oturumu durdurmak için korkuyu, şiddeti kullandılar’’ diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı adayı Blinken’dan Türkiye’ye daha fazla yaptırım sinyali

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder