20 Ocak 2021 Çarşamba

Ünlü yönetmen ve oyunculardan İngiliz hükümetine ‘sinema’ çağrısı

Sam Mendes, Ridley Scott ve Christopher Nolan gibi isimlerin de aralarında olduğu yönetmenler Birleşik Krallık’taki sinema salonları için hükûmetten destek istedi.

BOLD– Birleşik Krallık’ta koronavirüs vakalarının ikinci dalgayla birlikte tırmanışa geçmesi sanat dünyasını da olumsuz etkiliyor. Christopher Nolan, Ridley Scott, Steve McQueen, Edgar Wright, Lynne Ramsay ve pek çok yönetmen ortak bir metinle İngiltere hükûmetine çağrıda bulundu. Çağrıda sinema salonlarına, fiziksel gösterim yapabilmeleri için yeni kaynaklar üretilmesi için finansal desteğin garanti edilmesi istendi.

BÜYÜK İŞLETMELER KİLİT KONUMDA

Filmloverss’tan Recep Hazır’ın aktardığı habere göre çağrı metninde şu ifadelere yer verildi: “Hükûmetin daha önceden sağladığı desteğin farkındayız. Ancak, herhangi bir özel fona erişemeyen büyük sinema işletmeleri için zorlukların en şiddetli hâlini alması dolayısıyla bunun yeterli olmayacağından korkuyoruz.”

Pazarın yüzde 80’ini bu büyük sinema işletmelerinin film dağıtımı ve prodüksiyonlar için önemine dikkat çekilen çağrı metninde bu işletmelerin olmaması halinde Birleşik Krallık’taki sinema endüstrisinin geleceğinin bütünüyle istikrarsızlaşacağına vurgu yapıldı.

Yönetmenlerin imzaladığı açık mektup “Hükûmetin bu çağrıya cevap vereceğini umuyoruz. Birleşik Krallık’taki sinema salonları uçurumun kıyısında duruyor. Gelecek nesillerin sinemanın büyüsüne kapılabilmesi için için acil olarak finansman desteğine ihtiyacımız var.” sözleriyle son buldu.

Mektubu imzalayanlar arasında Sam Mendes, Andrea Arnold, Jude Law, Kevin Macdonald, Guy Ritchie, Edgar Wright, Matthew Vaughn, Danny Boyle ve Stephen Fry gibi isimler de yer alıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder