17 Aralık 2019 Salı

ABD’de mahkeme Michael Flynn’ın davasının düşürülmesi talebini reddetti

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in hakkındaki davanın düşürülmesi talebi mahkeme tarafından reddedildi. Flynn, soruşturması esnasında Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve savcıların hak ihlali gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

BOLD – Federal Yargıç Emmet Sullivan, Flynn’in iddialarını kanıtlayan “bir tek delilin dahi” bulunmadığı gerekçesiyle, hakkında karar duruşmasının 28 Ocak’ta gerçekleşeceğini söyledi.

Eski hava korgeneral ve Savunma Bakanlığı İstihbarat Teşkilatı Başkanı Michael Flynn, 2016 yılındaki başkanlık seçimleri öncesi dönemin Rus Büyükelçisi Sergei Kislyak ile yaptığı görüşmeler konusunda Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) yalan bilgi vermekle suçlanıyor.

Flynn, 2017 yılı Aralık ayında FBI’a Rus Büyüekelçi Kslyak ile görüşmeleri konusunda yalan bilgi verdiğini kabul etmiş ve savcılarla itiraf karşılığı ceza indirimi anlaşması yapmıştı.

ABD’de Federal Soruşturma Bürosu’na yalan söyleyenlere 5 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

TARTIŞMALI SON DURUŞMA

Flynn, 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesi konusunda Savcı Robert S. Mueller’in yürüttüğü soruşturmaya da destek olmuş ve ceza duruşması 2018 yılı Aralık ayına ertelenmişti.

Geçen yıl 13 Aralık’ta görülen son duruşmada savcılar, Flynn’ın kendileri ile işbirliği yaptığını belirterek sanık hakkında hapis cezası istememişlerdi. Ancak Federal Yargıç Emmet Sullivan Flynn’ı sert şekilde suçlamış ve “Tartışmasız ülkeni satmışsın” demişti.

Yargıç, Flynn için savcıların talep etmemesine rağmen hapis cezası vermeyi düşündüğünü belirtmişti.

ABD Temsilciler Meclisi’nde Trump’ın azil oylaması bu hafta yapılacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder