19 Aralık 2019 Perşembe

Sırrı Süreyya Önder’den Maraş Katliamı anlatımı: Motivasyon servet transferiydi

Önder, Maraş Katliamı’nda Alevilerin hedef alındığını ama motivasyonun salt mezhep olmadığını, öldürmekten çok yağma yapıldığını anlattı ve MİT’in rolüyle analiz etti.

BOLD – Maraş Katliamı olduğunda lise üçte olduğunu anlatan Sırrı Süreyya Önder, Adıyaman’da konuyla ilgili bir protesto gösterisine katıldığını ve ilk hapse girişinin de 14 yaşında bu sebeple olduğunu anlattı. Önder, Maraş Katliamı’nın hep mezhep çatışmasına indirgenmek istendiğini, bunun iyi bir şey olmadığını, arkasındaki sosyo politik, sosyo ekonomik sebeplerin gözlerden kaçırıldığını belirtiyor.

Önder, katliamın elbetteki Alevileri hedef aldığını ancak, altında yatan en önemli motivasyonun “servet transferi” olduğunu ifade ediyor. Adam öldürmekten çok yağma yapıldığını anlatan Önder, hem yağmacıların psikolojisini anlattı hem de öncesinde MİT’in bölge yapılanmasının değiştirilerek, katliama yapılan hazırlığı özetledi.

MİT’İN BÖLGE YAPILANMASI DEĞİŞTİRİLDİ

Katliam’dan önce MİT’in kritik bir karar alarak bölgedeki yapılanma biçimini değiştirdiğini ve Maraş’ın da içinde olduğu Altın Hilal denilen bölgeden enformasyon akışının kesildiğini söyleyen Önder’e göre, bu katliamın altyapısı için planlandı.

Önder’in 7 yıl önce İMCTV’de yaptığı analiz..

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder