19 Aralık 2019 Perşembe

“Saray, hazırladığı bütçe ile faiz lobisinin esiri oldu”

CHP’li Tuncay Özkan, Saray’ın yandaşlar ve simitçi için hazırladığı bütçe ile faiz lobisinin esiri olduğunu belirtti. “Halk için bütçe yapalım” önerisinde bulundu.

BOLD – TBMM’deki Bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıkan CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, hazırlanan bütçenin Meclisin değil Saray’ın bütçesi olduğunu söyledi. Meclisin çizdiği borçlanmanın çok üstünde borçlanmaya gidildiğini belirten Özkan, AKP’nin ‘Faiz Lobisi’nin esiri olduğunu söyledi.

AKP’nin çürük bütçenin altında kalacağını savunan Özkan, daha çok borçlanmanın sebebini ise söyle anlattı, ”Yandaş için Simitçi (Simit Sarayı) için bütçe yapıyorsunuz. Peki, simitçi buradan aldığı parayı nerede kullanacak? Londra’da! Bu Abdullah (simitçi) var ya; daha önce Emlak Gayrimenkulü batırdı. Kristal Kola yolsuzluğuna bakın (onu) görürsünüz. Simitçi için bütçe yaparsanız, simit çay hesabı yaparak yola çıkmıştınız, simitçi kazanır halk kaybeder. Bu Bütçe çürük arkadaşlar. Bu simit yenmez arkadaşlar. Haram diyorsanız da haram arkadaşlar” dedi

GELİN HALK İÇİN DENK BÜTÇE YAPALIM

Özkan, AKP sıralarından yükselen itirazlara ‘Var mısınız benimle iddiaya’ diyerek elindeki belgeyle cevap verdi. Melen Barajındaki milyarlık hasarlara değinen Özkan, “İş yapmayı bilmeyen yandaşlara verdiğiniz parayla bütçe eridi gitti” diye konuştu.

Faiz lobisinden kurtuluşun simitçi yerine halk için yapılan bütçeyle gerçekleşebileceğini anlatan Özkan, ”Gelin Sayıştayın üzerindeki baskıyı kaldıralım. Bütçe Denetleme Komisyonu kuralım. Birlikte denk bir bütçe yapalım” dedi.

Saray’ın Libya Stratejisi: Çatışmayı büyüt aranan nakiti bul!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder