17 Aralık 2019 Salı

Hakan Atilla’nın temyiz duruşması New York’ta yapıldı

İran’a yönelik ABD yaptırımların delinmesi davasında yargılanıp hapis cezasını tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Halkbank eski Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın temyiz duruşması New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesinde yapıldı.

BOLD – Hakan Atilla’nın temyiz duruşmasında mahkeme heyeti tarafları dinledi. Duruşmada Atilla’nın avukatı John Elwood davanın bozulmasıyla ilgili taleplerini sundu.

Mahkemenin Hakan Atilla’nın temyiz başvurusu konusundaki kararını önümüzdeki haftalarda açıklaması bekleniyor.

“RIZA SARRAF NEREDE?”

Duruşmada mahkeme heyeti başkanı Rosemary Pooler, New York Güney Bölgesi Başsavcı Yardımcısı Michael Lockerd’a Rıza Sarraf’ın nerede olduğunu ve neden cezasının verilmediğini sordu. Başsavcı yardımcısı, hakimin sorusunu geçiştirerek Sarraf’ın hakkındaki suçlamaları kabul ettiği yönünde bir cevap verdi.

“O KUTU KUTU PARALAR…”

Hakim Rosemary Pooler, Hakan Atilla davasının çok ilginç olduğunu belirterek savcılığa,” O kutu kutu paralardan Atilla herhangi bir kazanç sağladı mı?” diye sordu. Savcı yardımcısı Lockerd, Atilla’nın çıkar için para almadığını belirtti.

TEMYİZ BAŞVURULARI

Hakan Atilla’nın avukatları hükümün bozulması yönünde bir temyiz başvurusunda bulunmuş, New York Güney Bölge Savcılığı da hakimin verdiği hapis cezasını az bulduğu gerekçesiyle kararın bozulması talebinde başvuruda bulunmuştu.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey Steven Berman imzasıyla daha sonra temyiz mahkemesine yapılan başvuruda, Atilla’nın hapis cezasının az olduğu iddiasıyla kararın bozulmasıyla ilgili yaptıkları başvuru geri çekilmiş, mahkemeden sadece suçun sabit olduğunu belirterek bu cezanın onanması istenmişti.

HAKAN ATİLLA

Hapis cezasını tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Hakan Atilla, AKP hükümeti tarafından Borsa İstanbul’da (BİST) Genel Müdür olarak görevlendirilmişti.

Hakan Atilla’nın, Genel Müdürlüğe getirilmesinin ardından Borsa İstanbul’un ikinci en büyük hissedarı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), BIST’teki yüzde 10 hissesini satma kararı almıştı.

“BDDK talimatıyla son 2 yılda 11 özel bankanın üst düzey yöneticisi görevden alındı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder