18 Aralık 2019 Çarşamba

Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının oluşturduğu kayıp 55 milyar TL

Ulaşım uzmanı Prof. Dr. Haluk Gerçek, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının inşaat ve yatırım olarak 8.4 milyar euroluk (55 milyar TL) bir ekonomik kayıp oluşturduğuna dikkat çekti.

BOLD – Ulaşım uzmanı Prof. Dr. Haluk Gerçek, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının inşaat ve yatırım olarak 8.4 milyar euroluk bir ekonomik kayıp yarattığını vurguladı. Atatürk Havalimanı çevresindeki otel ve ticari işletmelerin kaybının da yılda 580 milyon euro civarında hesaplandığını dile getiren Gerçek “Atatürk Havalimanı neden kullanılmıyor? Bunu tartışmaya açmalıyız. Biz koskoca çalışan bir havalimanını kimseye sormadan danışmadan bir anda kapattık” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANLARINDAN BİRİYDİ

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) düzenlediği, Sürdürülebilir Ulaşım Kongresinde Prof. Dr. Haluk Gerçek, İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü ile birlikte yaptıkları kapatılan Atatürk Havalimanı’na ilişkin çalışmanın sonuçlarını paylaştı. Atatürk Havalimanı’nın kapatılmadan önce 2017 yılında dünya havalimanları sıralamasında yılda 64.1 milyon yolcu ile 17. sırada yer aldığını aktaran Gerçek, “Yani dünyanın en büyük havalimanlarından bir tanesiydi” dedi.

8.4 MİLYAR EUROLUK KAYIP SÖZ KONUSU

Gerçek, Atatürk Havalimanı’nın kullanıma kapalı olması nedeniyle ortaya çıkan ekonomik kayıpları şöyle sıraladı: “İnşaat ve yatırım olarak 8.4 milyar euroluk bir kayıp söz konusu. Atatürk Havalimanı çevresindeki otel ve ticari işletmelerin kaybı yılda 580 milyon euro. Atatürk Havalimanı işletmeye açık olarak kalsaydı 15 bin kişilik istihdam olacaktı. Bütün bu Atatürk Havalimanı’nın kapatılması ile oluşan ekonomik kayıp ülke ekonomisine de yansıyor.”

KİMSEYE SORMADAN BİR ANDA KAPATILDI

Gerçek sunumunu şöyle tamamladı: “Çalışan bir havalimanının kapatılmasından kaynaklı ekonomik kayıplar var. Servis ve bakım hizmetlerinin kapatılması nedeniyle ortaya çıkacak kayıplar var. Atatürk Havalimanı’nın çevresindeki otel ve ticari kullanımların ekonomik kayıpları var. Tekrar sormak lazım: Atatürk Havalimanı neden kullanılmıyor? Bunu tartışmaya açmalıyız. Avrupa’daki kentlere baktığınızda 6 yıl sürüyor tartışmalar. Biz koskoca çalışan bir havalimanını bir anda kapattık kimseye sormadan danışmadan.”

Cezaevinde Asım Sencer bebeğin başı yarıldı, ölümden döndü!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder