20 Aralık 2019 Cuma

Moskova’da Rus istihbarat servisi binasında silahlı saldırı düzenlendi

Rusya’nın başkenti Moskova’da Rus istihbarat servisi FSB’nin merkezinde silahlı bir kişi ateş açtı. Olayda Federal Güvenlik Servisi’nde görevli en az bir kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

BOLD – Rusya’nın başkenti Moskova’da Federal Güvenlik Servisi (FSB) binasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir FSB çalışanının öldüğü, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Rus haber ajansı Interfaks’ın Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, saldırıda beş kişi yaralandı. Aralarında iki FSB personelinin de olduğu belirtildi. Rus savcılığı olayla ilgili terör soruşturması başlatıldığını açıkladı.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

FSB’den yapılan açıklamada, saldırıda bir FSB çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi. Binanın lobisinde otomatik silahla etrafa ateş açan saldırganın polis müdahalesinde öldürüldüğü kaydedildi.

Interfax haber ajansının aktardığı açıklamada saldırganın bina içine girmeyi başaramadığı ve dışarıda “etkisiz hale getirildiği” kaydedildi. Henüz kimliği açıklanmayan saldırganın elinde bir Kalaşnikof tüfek bulunduğu belirtiliyor. Rus güvenlik servisi, saldırganın kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

PUTİN SALDIRI SIRASINDA KONSERDEYDİ

Saldırı sırasında Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova’da FSB ve diğer Rus güvenlik birimleri için düzenlenen bir konserde bulunduğu bildirildi. Putin olay öncesinde, tüm dünyadan ve Rusya’dan yaklaşık 2 bin gazetecinin katıldığı yıllık basın toplantısını düzenlemişti.

Federal Güvenlik Servisi, Sovyetler Birliği dönemindeki istihbarat servisi KGB’nin yerini almıştı.

Türkiye, Libya konusunu görüşmek üzere Moskova’ya heyet gönderiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder