18 Aralık 2019 Çarşamba

Gökçek’in masözü Meclisi karıştırdı: ‘Bu trol kendini mıncıklatmak için masöz tutmuş’

Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesinde işe alınan Moldovalı masöz skandalı Mecliste gerginliğe neden oldu.

BOLD- Erdoğan’ın isteğiyle istifa etmek zorunda kalan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eski Başkanı Melih Gökçek’in Anket A.Ş. üzerinden 3 bin 800 liraya işe aldığı Moldovalı masözün başkanlık konutunda şifahen görevlendirildiği ortaya çıkmıştı. Skandal, ABB müfettişlerinin yaptıkları denetim sonrası basına yansımıştı.

AĞABABA SKANDALI MECLİSE TAŞIDI

Konuyu, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin maddeleri üzerinde yapılan görüşmeler sırasında TBMM Genel Kurulunda CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba gündeme tekrar getirdi.

HER SOKAKTA ÇİĞ KÖFTECİ

Konuşmasında halkın çektiği ekonomik sıkıntılara değinen Ağbaba, “Bu yılki bütçeye isim bulmak gerekirse herhalde en uygun isim ‘çiğ köfte bütçesi’ olurdu. 17 yıl önce sınırlı sayıda çiğ köfteci varken, geldiğimiz noktada şehirlerde en çok açılan iş yeri çiğ köfteciler.” dedi. Her sokakta çiğ köfteci açıldığını anlatan Ağbaba, “Çünkü fakirin fukaranın, asgari ücretlinin, yüzde 4 zam verdiğiniz memurun en ucuza karnını doyurduğu şey çiğ köfte. Dürümü 3 lira. Çiğ köfteci dükkanını AKP milletvekilleri ya da sizin çocuklarınız açmıyor, bunu biliyoruz. Sizin çocuklarınız özel memurluklarda, özel kurumlarda görev alırken çiğ köfteci dükkanlarını atanamayan öğretmenler, mühendisler ve üniversite mezunları açıyor” ifadelerini kullandı.

MELİH GÖKÇEK TARTIŞMASI

“Sosyal medyada trollük yapan bir eski belediye başkanının yaptıklarından kendisinin bile utandığını” söyleyen Ağbaba, “Bu trol, kendini mıncıklamak için belediye kasasından aylığı 3 bin 800 liraya masöz tutuyor.” dedi. Bu sözler üzerine AKP’li vekiller Ağbaba’ya tepki gösterdi. CHP’li ve AKP’li vekiller arasında atışma yaşandı. Tartışmanın uzaması üzerine milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

BAŞKAN OTURUMA ARA VERDİ

Milletvekillerini yerlerine oturmaları konusunda uyaran Meclis Başkanvekili Celal Adan, gerilimin sürmesi üzerine birleşime ara verdi. Verilen arada da bir süre devam eden gerginlik milletvekillerinin araya girmesiyle yatıştı.

Eski Bakan Ömer Dinçer: Kopuşum 17-25 Aralık’ta başladı; şok olmuştum

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder