19 Aralık 2019 Perşembe

Hindistan’da hükumet, ayrımcı vatandaşık yasasına tepkiler sonrası iletişimi engelliyor

Hindistan’da Müslümanlara karşı ayrımcılık yapan vatandaşlık yasasına tepkiler sonrası hükumet interneti kesti ve telefon erişimini engelledi. Gösterilerde yüzlerce kişi de gözaltına alındı.

BOLD – Hindistan’a 6 yıl önce ülkeye gelen farklı din gruplarından göçmenlerin vatandaşlık almasını kolaylaştıran yasanın Müslümanları kapsamamasına ülke çapında tepkiler sürüyor.

Düzenlenen eylemelerde, aralarında ülkenin önde gelen tarihçilerinden Ramachandra Guha’nın da olduğu, yüzlerce gösterici gözaltına alındı.

Hükumet, eylemlerin yayılmasının önüne geçmek için internet erişimini engelledi, telefon hizmetlerini kısıtladı ve dörtten fazla kişinin bir araya gelip gösteri düzenlemesini yasakladı.

DİN DEVLETİNE DÖNÜŞÜM

Muhalifler söz konusu yasayı, Başbakan Narendra Modi’nin ülkeyi Hinduların yönettiği din devleti yapma politikasının bir parçası olarak görüyor.

Ünlü tarihçi Guha Karnataka, eyaletinin başkenti Bangalore’da; muhalif siyasi liderlerden Yogendra Yadav ise başkent Yeni Delhi’de gözaltına alındı. Sadece başkentteki Kızıl Kale’de düzenlenen eylemlerdeki gözaltı sayının 100 olduğu aktarıldı.

Hindistan’da tartışmalı vatandaşlık yasası Anayasa Mahkemesi’ne taşındı, karar 22 Ocak’ta

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder