20 Aralık 2019 Cuma

Cenazesi 7 gün sokakta bekletilen Taybet İnan anıldı

Silopi’de sokağa çıkmaya yasağı sırasında öldürülen, cenazesi 7 gün sokak ortasında bekletilen Taybet İnan ve kayını Yusuf İnan öldürülmelerinin yıldönümünde anıldı.

BOLD – Şırnak’ın Silopi ilçesinde 14 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 19 Aralık tarihinde öldürülen ve cenazesi 7 gün boyunca sokakta bekletilen Taybet İnan ve kayını Yusuf İnan ölüm yıl dönümünde anıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak il ve ilçe örgütlerinin katılımı ile yapılan anma öncesi HDP Silopi İlçe Örgütü, il binasından İnan ailesinin evine kadar yürüdü. İnan ailesi heyeti kapıda karşıladı.

Yapılan anmada konuşan HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, “Taybet İnan şahsında yaşamını yitirenleri unutmayacağız. Sonuna kadar onlara sahip çıkacağız. Sokağın ortasında 7 gün Taybet Ana tek kalmadı. İnsanlığın onuru, vicdanı o sokakta kaldı. Bunu asla unutmayacağız” dedi. İlan edilen yasaklarda çocuk, yaşlı kadın demeden çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini belirten İrmez, “Herkes terörist görülüyordu. 6 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki anne ve babalarımıza kadar insanlar katledildi. O günleri unutmayacağız, anılarına sahip çıkarak, yaşatacağız” diye konuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder