19 Aralık 2019 Perşembe

Büyükada’da ‘at vebası’ salgını: 81 at öldürüldü

İstanbul Büyükada’da atlarda at vebası olarak da bilinen ruam hastalığı tespit edildi. 81 at öldürülürken ilçeye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

BOLD Adalar Kaymakamlığı, Büyükada’da görülen ve “at vebası” olarak bilinen hastalıkla ilgili 81 atın öldürüldüğünü açıkladı. Kaymakamlık adaya hayvan giriş çıkışının durdurulduğunu açıkladı.

TARAMALARDA TESPİT EDİLDİ, TEDAVİSİ YOK

Adalar Kaymakamlığından bir açıklamada “Bu yıl sonbahar mevsiminde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz tarafından tek tırnaklıların sağlık taramasından geçirilmesi ve yapılan tahliller sonucunda, Büyükada’daki bazı atlarda ruam hastalığı tespit edilmiştir. Ruam hastalığının tedavisi ve aşısı bulunmadığından, hastalık tespiti yapılan hayvanların ilgili mevzuat gereği itlaf edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle tahlil sonuçları kesinleşen 81 at itlaf edilmiştir” denildi. Açıklamada uygulanan karantina tedbirleri kapsamında ilçeye hayvan giriş çıkışının durdurulduğu belirtildi.

İBB FAYTON SORUNUNA EL ATTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da atların öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu konuda kesinlikle canlıyı ve doğayı koruma noktasında takipçisiyiz. Adalara yıllarda devam eden kontrolsüzlüğü tanımsızlığı, sadece atların korunması değil doğanın da korunması konusunda göreceksiniz önümüzdeki yılın ilk yarısında yüzde 90’ı çözülmüş olacak. Fayton meselesinde daha hızlı davranacağız” dedi.

GÜL: İNSANA GEÇME DURUMU YOK

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de ruam hastalığının insana geçme vakası bulunmadığını söyledi. Atların adada belirli bir noktada tutulduğunu söyleyen Gül, “Sürücüleri ve bu sektörde çalışanların da kan tahlilleri alındı ya da alınmaya çalışılıyor. İnsanlarda şu an için herhangi bir hastalık tespiti yok. İlçe Tarım ve Sağlık ile görüştüğüm zaman şu ana kadar hastalığın insana bulaştığına dair bulgu olmadığını öğrendim” dedi. Gül, ocak ayı içinde İBB ile Adalar’da faytonla ulaşım sisteminin değiştirilmesi için adım atacaklarını kaydetti.

Saray’ın Libya Stratejisi: Çatışmayı büyüt aranan nakiti bul!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder