18 Aralık 2019 Çarşamba

‘Kadına Karşı Şiddet Bürosu’ teklifi CHP’li Sezgin Tanrıkulu’ndan gelmiş

Adalet Bakanlığının yayınladığı genelge ile kurulacak ‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Bürosu’ teklifinin CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na ait olduğu ortaya çıktı.

BOLD – Türkiye’nin yıllardır kanayan yarası kadına yönelik şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Hemen her gün bir veya birkaç kadın cinayeti haberi basında yer alıyor. Muhalefet, Meclisin bu konuda somut adım atmadığı görüşünde. CHP’li Milletvekili Engin Tanrıkulu’nun, konu hakkında daha önce Mecliste yaptığı kadına yönelik suçlarla ilgili, Cumhuriyet Başsavcılıklarında ve emniyette özel büro teklifi reddedilmişti. Tanrıkulu 25 Kasımdaki Adalet Bakanlığı Plan Bütçe Komisyon görüşmelerinde yaptığı teklifini yineledi.

TEKLİFİ KABUL ETTİLER

Öneriyi dikkate alan Adalet Bakanlığının kadın cinayetlerini önlemeye yönelik yayınladığı genelgede, “Cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde, ‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Bürosu’ kurulacak, bu bürolarda çalışan Cumhuriyet savcılarının uzmanlaşmaları sağlanacak” ifadeleri yer aldı.

TANRIKULU’NDAN TEŞEKKÜR

Önerisi dikkate alınan Tanrıkulu Adalet Bakanlığa şu sözlerle teşekkür etti, “Adalet Bakanlığı bütçesinin Plan Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sırasında yaptığım somut önerinin Bakanlığınız tarafından dikkate alınıp bir genelge ile hayata geçirilmiş olmasından dolayı teşekkür ederim.”

OHAL Komisyonundan skandal cevap: ‘işimi istiyorum’ demek devlete sadakatsizlik

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder