19 Aralık 2019 Perşembe

AKP’li Büyükşehir Başkanı makam sahibi olmanın sırrını açıkladı: Ya imam hatipli ya da Trabzonlu olmak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin AKP’li Başkanı Yücel Yılmaz’ın devlette makam için öne sürdüğü memleket ve imam hatipli olma şartları liyakat tartışmasını tekrar alevlendirdi.

BOLD – AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın devlette makam sahibi olmak için öne sürdüğü şartlar liyakat tartışmasını tekrar alevlendirdi. 2. Bandırma ve Çevresi Sempozyumunda konuşan Yılmaz’ın tartışma yaratan sözleri şöyle, “Askeriyesinde, memurunda vesairesinde devleti temsil eden bir insan varlığı var aslında burada. Siyaseti demiyorum. Siyaseti Trabzon temsil ediyor, Karadenizliler. Makam sahibi olmak için bir imam hatipli olacaksın bir de Trabzonlu, bizim dönemde öyle.”

AKP’NİN GERÇEK YÜZÜ

Yılmaz’ın basına yansıyan sözleri muhalefet tarafından itiraf olarak değerlendirildi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “İşi ehline vereceğiz, liyakatli insanlar devletin kadrolarında olacak’ diye iktidara gelen AKP’nin gerçek yüzünü özetleyen konuşma. AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz: Bizim dönemimizde makam sahibi olmak için ya İmam Hatipli olacaksın ya da Trabzonlu” ifadeleriyle AKP’li başkanın konuşmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’ndan olay açıklama: Erdoğan, 21’inci yüzyılın Firavunudur

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder