21 Aralık 2019 Cumartesi

Galatasaray tükeniyor, Göztepe’ye de kaybettiler

Galatasaray kan ligde kan kaybetmeye devam ediyor. Anakaragücü beraberliğinin ardından Sarı-Kırmızılı takım İzmir’de Göztepe’ye 2-1 mağlup oldu. Şampiyonluk yarışında ciddi yara aldı.

BOLD – Süper Lig’in 16. haftasında Galatasaray, deplasmanda Göztepe ile karşılaştı. Sarı-Kırmızılı takım derbi haftasında üç puan için İzmir’e gelmişti. Ancak Ege temsilcisi mücadeleyi 2-1 kazandı. Ev sahibi’nin gollerini Jerome ve Halil kaydederken Galatasaray’ın sayısı ise Gassama kendi kalesine attı. Göztepe bu galibiyetle 23 puana yükselirken konuk Galatasaray ise 24 puanda kaldı. Göztepe tam 17 yıl sonra Galatasaray’ı ligde mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı.

DERBİ HAFTASINDA GALATASARAY AVANTAJ PEŞİNDE

Lig’de bir türlü ritmini bulamayan Galatasaray, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin oynanacağı haftayı karlı kapatmanın hesabıyla İzmir’e geldi. Geçen hafta Ankaragücü karşısında iki dakikada iki gol yiyerek 1 puanla yetinmek zorunda kalan Aslan, Göztepe gibi hızlı oynamayı seven bir takım karşısında çok da hataya tahammülü yoktu. Sarı-Kırmızılı takım 90 dakikayı 3 puanla bitirip zirveye yaklaşma hesabındaydı. Göztepe’nin galibiyeti ise İzmir ekibini Galatasaray’a yaklaştıracaktı.

GÖZTEPE’DEN ERKEN GOL

İki takımda çok zorlayıcı olmayan ataklarla oyuna ısınmaya çalıştı. Ev sahibi Göztepe bu bölümü doğru değerlendirerek golü buldu. Dakikalar 9’u gösterdiğinde Göztepe Serdar Gürlerle köşe vuruşunu kullandı. Penaltı noktasına doğru gelen topu Titi kafayla kale sahası içine indirdi. Galatasaray savunması öne çıkınca Jerome boş durumda kaldı. Kaleci Muslera öne çıkarak açıyı kapatmaya çalıştı. Ancak Jerome dönerek topu filelere gönderdi. Bu vuruşla skor 1-0 oldu.

GALATASARAY CEVAP VERDİ

Galatasaray 1-0 geriye düştüğü dakikalarda da çok fazla reaksiyon veremedi. Göztepe’nin skoru koruma düşüncesi ve kontraya yönelmesi ister istemez Galatasaray’ın öne çıkmasını sağladı. 27. dakikada Galatasaray skoru dengeyi getirdi. Kullanılan köşe vuruşunda Beto’nun yumrukladığı top kısa düştü ve Selçuk’un önünde kaldı. Selçuk’un pasına Babel kafa vuruşunu yaptı, top Gassama’ya çarpıp ağlarla buluştu. Sarı-Kırmızılı takım durumu 1-1’e getirdi. Bu gol ilk yarının skoru da belirledi.

ÜÇ PASTA GOL GELDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısında Göztepe hızlı hücumlarda etkili olmaya başladı. 61. dakikada Galatasaray’ın rakip ceza alanında gol ararken top Göztepe’ye geçti. Orta alanda Serdar Gürler topu Halil’e bıraktı. Halil Muslera ile karşı karşıya kaldı. Net bur vuruşla skoru 2-1’e getirerek Galatasaray’a cezayı kesti.

OYUN GİT- GELE DÖNDÜ

Karşılaşmada oyun iki takım içinde git gele döndü. Galatasaray beraberlik için yüklenirken savunmada büyük açıklar verdi. 78’de yine hızlı atakta Göztepe 3. gole çok yaklaştı. Serdar Gürler Muslera ile karşı karşıya kaldı. Vuruşu direkten döndü. Hemen akabinde ise Falcao ceza sahası içinde boş durumda topla buluştu. Kaleci Beto açıyı kapatıp gole izin vermedi. Bu vuruş Galatasaray’ın kaleyi bulun ilk şutu oldu. 81’de ise Adem Büyük’ün ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşu auta çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder