17 Aralık 2019 Salı

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref vatana ihanetten idam cezasına çarptırıldı

Pakistan’da 1999 yılında darbeyle iktidara gelen eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref hakkına idam cezası verildi.

BOLD – İslamabad kentindeki Karaçi ve Lahor Yüksek Mahkemeleri başkanlarının da yer aldığı özel mahkemede Müşerref’in 2007 yılında anayasayı askıya alıp olağanüstü hal ilan etmesi nedeniyle açılan vatana ihanet davası görüldü.

Başkent İslamabad’daki mahkemenin üç yargıcı da, Müşerref’i vatana ihanetten suçlu buldu ve ikiye karşı bir oyla eski generalin idam cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Müşerref hakkında, 2007 yılında anayasayı askıya aldığı ve olağanüstü hal ilan ettiği için 2013 yılında dönemin hükumeti tarafından vatana ihanet suçundan dava açılmıştı.

ASKERİ DARBE İLE İKTİDARA GELDİ

Müşerref 1999 yılında askeri darbe ile iktidara gelmiş ve 2001 – 2008 yılları arasında Cumhurbaşkanı olarak ülkeyi yönetmişti.

Müşerref, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde yaşıyor. 2016 yılında sağlık sorunları yaşamış ve eski Cumhurbaşkanına tedavisine devam edebilmesi için yurt dışına çıkış izni verilmişti.

Tedavisini öne sürerek Pakistan’a dönmeyen Müşerref, duruşmalara katılmadığı ve ifade vermediği için duruşmalar sürekli ertelenmişti.

Son olarak kasım ayında karar açıklamak isteyen mahkemeye İslamabad Yüksek Mahkemesi şüphelilerin ifadesi alınmadığı için karşı çıkmıştı. Özel mahkeme 5 Aralık’ta aldığı kararla iki taraf da savunmasını tamamlamasa dahi kararın 17 Aralık’ta açıklanacağını belirtmişti.

Hindistan’da Müslümanlara ayrımcılık yapan vatandaşlık yasasına tepkiler sürüyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder