29 Haziran 2020 Pazartesi

Minimum 7.3 deprem geliyor! Şakası yok

Deprem tehlikesinin günlük siyasi tartışmaların gölgesinde kalmasında duyduğu rahatsızlığı dile getiren, yer bilimci ve deprem uzmanı Naci Görür, İstanbulluları bekleyen tehlikeyi anlattı.

BOLD- Depremler konusunda isabetli tahminleriyle dikkatleri üzerine çeken, yer bilimci ve deprem uzmanı Naci Görür, Cumhuriyet Gazetesinden İpek Özbey’e, olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ACABA AYASOFYA AYAKTA KALIR MI?

Deprem tehlikesinin günlük siyasi tartışmaların gölgesinde kalmasında duyduğu rahatsızlığı dile getiren Görür, ”Depremini bekleyen bir yerde ‘Ayasofya ibadete açılsın mı’ tartışmasını yapan insanların önce gelecek olan depremde “Ayasofya da dahil tarihi eserlerimiz ayakta kalır mı kalmaz mı” onu tartışmalarını istiyorum” diye konuştu.

DEMEK Kİ YAPMAMIŞLAR

Hiçbir yetkilinin, halka alınan deprem önlemleri konusunda yeterli açıklama yapmadığını belirten Görür, ”Neden, gizli bir şey mi? Demek ki yapmadıkları için söylemiyorlar. Yaptıkları da göstermelik oluyor. Nitekim, bize “Devlet dairelerinin, okulların tümü deprem güvenli hale geldi” dediler. Ne oldu? 5 küsurluk depremde ‘güvenilir’ dedikleri binaların çoğu haşat oldu. Minimum 7.3 deprem geliyor, şakası yok. İstanbul gibi yapı stokunun yüzde 60’ının zafiyet içinde olduğu bir yerde bunun sonuçları çok büyük olacak” dedi.

KANAL İSTANBUL ETKİLER Mİ?

2000’lerin başındaki gibi hareket edilmediği için İstanbullunun korku içinde yaşadığına dikkat çeken Görür iktidarın İstanbul’a yapmakta ısrarcı olduğu Kanal İstanbul’a da değindi. Proje ile ilgili Görür şunlara dikkat çekti, ”Bir kere depremden bağımsız Kanal İstanbul yapılmamalı. Jeolojik açıdan son derece sakıncalı, tehlikeli, İstanbul’un başında Demokles’in Kılıcı gibi problem çıkartacak, korku içinde yaşamamıza neden olacak bir proje.”

Mehmet Ali ilk yaşına hem annesiz hem babasız girdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder