5 Eylül 2020 Cumartesi

“100 maskeden 99’u standartlara uygun üretilmiyor”

Tıbbi yüz maskelerinin belirli özellikler taşıması gerektiğini belirten Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, üretilen maskelerin yüzde 99’unun taşıması gereken standartların altında olduğunun altını çizdi. 

BOLD – Koronavirüs vaka sayısındaki artış gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Eczacı Bülent Yılmaz ise vaka sayısındaki artışın nedeninin sahte maskeler olduğunu öne sürdü. Yılmaz, maskelerin yüzde 99’unun standartların altında olduğunu kaydetti.

PİYASADAKİ MASKELERİN KORUYUCU ETKİSİ YOK

Piyasada koruyucu etkisi olmayan maskelerin bulunduğunu dile getiren Yılmaz, “Şu anda üretilen maskelerin yüzde 99’u taşıması gereken standartların altında özellikler taşıyor. Tıbbi yüz maskelerinin belirli özellikler taşıması gerekiyor. Bu maskeler pandemi dönemlerinde enfeksiyon ve yayılma riskini azaltmak için kullanılır. Maskelerde bakteri vilitrasyonu, hava geçirgenliği, sıçrama geçirgenliğinin hepsinin analiz edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

HER KATTA FARKLI KUMAŞ KULLANILMALI

Maskelerin üretiminden itibaren takip edilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Maskeler üç katlı olmak zorunda. Hepimiz bunu biliyoruz ama üç katlı olması yetmiyor. Çünkü her katta aydı bir malzeme kullanılması lazım. Birinci ve üçüncü katta farklı orta katta esas koruyuculuğu sağlayan farklı kumaş kullanılması gerekiyor. Birinci ve üçüncü katta kullanılan kumaşın kilogramıyla orta katmanda kullanılan kumaşın fiyatı farklı olduğu için kilosu uygun olan ve koruyucu özelliği olmayan kumaşı kullanıyorlar” dedi.

Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın 42 yıl hapsi istendi

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder