1 Eylül 2020 Salı

Erdoğanların vakfı TÜGVA ve MEB yeni protokol imzaladı: Öğrencilerin insani, ahlâki, milli, manevi…

Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyesi bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında öğrencilere ‘insani, ahlâki, milli, manevi, tarihi ve kültürel değerler kazandırılması’ amaçlı yeni bir protokol imzalandı.

BOLD – Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüklerine Erdoğan ailesine yakınlığıyla bilinen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile yeni bir protokol imzalandığını duyuran resmi yazı gönderdi.

RESMİ VE ÖZEL OKULLARA DUYURU İÇİN GEREKENİ YAPIN EMRİ

25 Ağustos tarihli yazıda “Bakanlığımız ile Türkiye Gençlik Vakfı arasında yapılan protokol ile öğrencilerin insani, ahlaki, milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerin kazandırılması amacıyla kulüp çalışmaları, sosyal kültürel, sanatsal, sportif, akademik, mesleki, bilimsel ve teknolojik etkinlikler, proje çalışmaları ve yarışmalar gerçekleştirilecek” denildi. Ayrıca “Söz konusu faaliyetlerle ilgili usul ve uygulama esaslarının resmi-özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarına duyurulması ve gerekli planların yapılması” da talep edildi.

YARGI KARARLARINA RAĞMEN PROTOKOLLER SÜRÜYOR

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan gelişmeye dair “Vakıflarla protokole karşı açtığımız davalarda yargı kararları çok net şekilde kamusal eğitimin devletin sorumluluğunda olduğunu, protokol eliyle başka kişi, kurum ve kuruluşlara devredilmeyeceğini belirtmesine rağmen bu devam ediyor” dedi.

YANLIŞ ORTAMLARA GİRMESİNLER DİYE UĞRAŞIYORUZ DEMİŞTİ

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyesi olduğu TÜGVA, imzaladığı protokollerle MEB’den çok sayıda görev almasıyla tanınıyor. “Çocuklarımızın sporla, sanatla ve kendi değerleri ile yoğrulmuş ortamlarda bulunmasına özen göstereceğiz ki yanlış ortamlara girmesin. Onun için TÜGVA iddialı gençlik yetiştirmek için çalışıyor” diyen Bilal Erdoğan’ın TÜGVA’sına, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bazı taşınmazlar tahsis edilmişti.

AKP sosyal medya ilanıyla başkan arıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder