5 Eylül 2020 Cumartesi

Hastaneler yetmiyor: Zemini kayan hastaneyi hizmete açıyorlar

Türkiye’nin dört bir yanında artan vaka sayıları sonrası hastanelerde yer kalmadı. Şehir hastanelerinin açılması sonrası kapatılan birçok eski hastaneyi yeniden açmaya hazırlanan hükumet, Gümüşhane’de zemini kayan hastaneyi bile pandemi hastanesine dönüştürdü.

BOLD – Gümüşhane’de 2012 yılında yapımına başlanan ve 2015 yılında inşası tamamlanan ancak zemini kaydığı iddia edilen yeni devlet hastanesi pandemi hastanesine dönüştürüldü. İçerisinde 200 yatak, 10 ameliyathane, 30 yoğun bakım ünitesi bulunan hastanenin yer aldığı alanda heyelan riski olduğuna dikkat çekildi.

HASTA VE YAKINLARI TEDİRGİN

2015 yılında inşaatının tamamlanmasının ardından hastane binasında ve zemininde çatlaklar oluştuğu gözlenmişti. Başka hastaların kabul edilmediği hastanede Kovid-19 tedavisi gören hastaların yakınları ve sağlık personelinin tedirginlik yaşadıkları dile getirildi. Hastanenin, halk arasında “çürük hastane” olarak bilindiğini ifade eden CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, destek ve kuvvetlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Vakalar artınca mevcut hastane yeterli olmadığı için burayı pandemi hastanesi yaptılar” diye konuştu.

Saadet Lideri Karamollaoğlu: İktidarda kalmak için her türlü yola başvuracaklar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder