3 Eylül 2020 Perşembe

Ankara’da durumlar ciddi: Karşıyaka Mezarlığı dışında he yer kırmızı

Türkiye’de en çok koronavirüs hastasının bulunduğu Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı dışında her yer kırmızı. Hastanelerde yatak kalmazken, sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu yaşıyor. Günlük açıklanan tablonun Ankara verileri olduğu öne sürüldü.

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de en çok koronavirüs hasta sayısının Ankara’da olduğunu açıkladı. Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Ali Karakoç ise “Her gün açıklanan koronavirüs tablosundaki 1500’lü rakamlar ancak Ankara’nın günlük rakamı olabilir” dedi.

SOLUNUM SIKINTISI YAŞAYAN HASTALAR YATAK BULAMIYOR

Koca’nın “Ankara’daki hastanelerde bir sorun yok” sözlerini Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’a değerlendiren Karakoç, “Solunum sıkıntısı olan ve yatak bulamayan hastalarımız var. Yatak için 1 gün beklemek zorunda kalıyorlar. Acil yatması gereken hastalarımız sedyede bekletiliyor. Servislerde yer bulamıyoruz. Hastaları eve gönderiyoruz” dedi.

DÜĞÜN YASAK, MİTİNG SERBEST

İktidarın salgın yönetimindeki tutarsızlıklarına da değinen Karakoç, “Bugün düğünleri yasaklayan bakanlık, Ayasofya’da kalabalık topluyor, Giresun’da miting yapılıyor. Parklar yasakken Ankara’da AVM’ler açıldı. Erken açılma, toplumda olumsuz bir algı yarattı” dedi. Salgının başındaki “evde kal” çağrısının altını doldurulmadığını belirten Karakoç, “İşçiyi, çalışanı mağdur etmeyin. Bu insanların gelirine yardım ederseniz kimseyi mağdur etmezsiniz” dedi.

SADECE ANKARA’DA 720 SAĞLIK ÇALIŞANI HASTA

Ankara’da 720 sağlık çalışanının hasta olduğunu vurgulayan Karakoç, “Her gün 20’li rakamlar geliyor. Ankara’da hekimlerin 3’te 2’sine salgının başından bu yana hiçbir test yapılmamış. 3’te 1’i tükendik, depresyondayız, uykusuzluk çekiyoruz ve kaygı sıkıntılarımız var diyor. Hekimlerimizin yüzde 30’u hâlâ koruyucu ekipman eksiği olduğunu söylüyor” dedi.

Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal hakkında tahliye kararı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder