2 Eylül 2020 Çarşamba

Diyanet Kovid-19’lu cenazeleri yıkama cezası verilen imamın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı

Diyanet, koronavirüsten hayatını kaybedenlerin cenazesini yıkamakla görevlendirilen imamın Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirmesine yönelik soruşturma başlattı. Siverek Kaymakamlığı ise yaptığı açıklama ile iddiaları yalanladı.

BOLD – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Burçalık köyünde imamlık yapan Osman Çilenti, iddiaya göre, tartışmalı olduğu müftülük yönetimi tarafından koronadan vefat etmiş kişilerin cenazesini yıkamakla görevlendirildi. Çilenti de yeni tip koronavirüse yakalanarak yaşamını yitirdi. Konuya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattı.

İHMALİ OLAN VARSA GEREĞİ YAPILACAK

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre, başkanlıktan bir yetkili, “Sosyal medyadaki iddiaları araştırıyoruz. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucuna göre ihmali olan kişiler varsa haklarında gerekli işlemler yapılacak” dedi. Sağlık Bakanlığının Kovid-19’la ilgili olarak morg ve defin işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin yayımladığı rehberdeki uyarılar şu şekilde: “Gasilhane çalışanları, cenaze yıkama sırasında eldiven, tıbbi maske, gözlük-yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanmalıdır. Tazyikli su kullanımından kaçınılmalıdır.”

SİVEREK KAYMAKAMLIĞI: İDDİALAR ASILSIZ

Siverek Kaymakamlığı, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden imam Osman Çilenti’nin ölümüne ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, “cezalandırmaya yönelik görevlendirildiği” iddiasının asılsız olduğu ve soruşturmanın devam ettiği ifadelerine yer verildi. Çilenti’nin aralarında olduğu 10 imamın cenaze yıkama işlemlerinde görev aldığı hatırlatılan açıklamada “Vefat eden vatandaşlarımızın dini vecibeleri gereği yıkanması hizmeti, ilçemiz devlet hastanesinde yapılmakta olup yıkama hizmetinde görevli bütün personele gerekli koruyucu ekipman sağlanmıştır” denildi.

Serkan Kurtuluş Fox News’e konuştu: FBI’a bildiğim her şeyi anlatacağım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder