5 Eylül 2020 Cumartesi

Musa Anter’in 100. yaşına özel anı kitabı hazırlandı

Gazeteci Hüseyin Aykol tarafından Musa Anter’in 100’üncü yaşı için özel olarak hazırlanan anı kitabı Aram Yayınları tarafından okuyucuya sunuldu.

BOLD– Sevenlerince Ape Musa (Musa Amca) olarak adlandırılan Kürt gazeteci Musa Anter 20 Eylül 1992 tarihinde Diyarbakır’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. 2012’deki JİTEM davasında Anter’in ölüm emrinin JİTEM kurucusu Arif Doğan tarafından verildiği dile getirilse de cinayet hala aydınlatılmış değil.

APE MUSA 100 YAŞINDA

Kültür Servisi’nin haberine göre Hüseyin Akyol, 1920 yılında doğan Musa Anter’in 100. doğum yıl dönümü için “Apê Mûsa Musa Anter 100 Yaşında!” isimli bir anı kitabı hazırladı. Çocuklarının yanı sıra Anter’le anısı olan birçok yazar, şair, aydın, sanatçı, siyasetçi, gazeteci, dilbilimci ve aktivistin katılımıyla hazırlanan kitapta Anter’in ‘küçük generaller’ adını verdiği Özgür Gündem gazetesi dağıtıcılarına da yer verildi.

Akyol’un editörlüğünü de yürüttüğü kitapta yer alan isimlerden bazıları şöyle: Tarık Ziya Ekinci, Ahmet Telli, Ahmet Türk, Murathan Mungan, Eren Keskin, Fikret Başkaya, İsmail Beşikçi, Ayşe Gökkan, Zübeyir Aydar, Halil Ergün, Sinemxan Bedirxan, Pervin Buldan, Mazlum Çimen, Yılmaz Yakut

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder