5 Eylül 2020 Cumartesi

Prof. Dr. İlhan: Koronavirüs aşısı yılbaşında piyasada

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs aşısının yılbaşı ya da sonrasında piyasada olacağını açıkladı.

BOLD – Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı onaylı aşı çalışması yapan gruplar olduğunu belirtti. İlhan şu bilgileri verdi:

“Oldukça ileri aşamada olduklarını söyleyebiliriz. Yine yılbaşı, yılbaşı sonrasında aşının piyasada olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. ‘Aşı piyasaya çıkacak, yüzde yüz koruyacak’ diye bir şey söz konusu değil. Aşı yeterli dozda antikor oluşturmazsa bu defa kişiler aşıya bağlı yeterli korumaya da sahip olamayabilir. Her aşı bağışık hale getirmeyebilir kişiyi. Aşı olsa bile vatandaşlarımız süreç iyice azalana kadar koruma önlemlerine dikkat etmesi gerekiyor.”

Dünyada yapılan aşı çalışmalarına da değinen Prof. Dr. İlhan, “Biz başka ülkelerin aşısına güvenemeyiz. Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği aşılar olduktan sonra sorun olmayacaktır” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder