2 Eylül 2020 Çarşamba

Ayasofya açılınca ‘İslam devleti kuracağız’ diyen şeyh ‘çocuğa cinsel istismar’dan tutuklandı

“Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Tayyip Bey ‘Bekleyin’ dedi; Ayasofya açıldı. Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım” diyen Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nusrullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı.

BOLD – Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nusrullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Uşşaki Tarikatı’nın dergahlarından birinin bulunduğu Sakarya’nın Akyazı ilçesinin Kuzuluk mahallesine geçen perşembe günü Fatih Nurullah hakkındaki ihbar nedeniyle jandarma ekipleri gitti. Odatv’den Sami Menteş’in haberine göre görgü tanıkları, jandarmanın ardından birkaç kişinin daha geldiğini yaşanan tartışmanın ardından tarikat mensuplarının güvenlik görevlilerinin yanından bir adama saldırdığını söyledi.

Kavganın ardından Fatih Nurullah gözaltına alındı. Jandarmanın Nurullah’ı gözaltına alma sebebinin yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar ihbarı olduğu öne sürüldü. Müritlerin saldırısına uğrayan adamın ise küçük kız çocuğunun babası olduğu bildirildi.

BAŞKA BİR ÇOCUK DAHA VAR

Nurullah’ın gözaltına alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcısı, tacize uğrayan küçük kızın ifadesine başvurdu. Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadede, küçük çocuk yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattı. 12 yaşındaki Y.A, dergahta 10 yaşında bir kız çocuğunun daha olduğunu belirterek “O bana Fatih’in onu kucağına oturttuğunu anlatmıştı. Bu da benim yaşadığım olay ile aynı gün oldu” dedi.

İfadede bulunan uzman ise Y.A’nın ifadesinde cinsel istismara uğradığına ilişkin detayların olduğu bu beyanların da çevresel detaylarla desteklendiği savunuldu. Y.A’nın ifadesinin güvenilir olduğunu söyledi.

Perşembe akşam gözaltına alınan Fatih Nurullah, pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Nurullah’ın tutuklanmasına karar verdi. Dava dosyasında Y.A’nın ifadesinin haricinde Fatih Nurullah’ın Y.A’nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.

Aileye yakın kaynakların aktardığına göre tarikat müritleri aileyi, küçük kızın ifadesini değiştirmesi için ölümle tehdit ediyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder