1 Eylül 2020 Salı

Salgın kamudaki hekimleri bıktırdı: Sadece Bursa’da son 3 ayda 29 istifa

Sağlık emekçilerinin ‘kötü çalışma şartları’ sebebiyle tükenme noktasına geldiğine dikkat çeken Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, “Sadece ilimizde son 3 ayda 29 hekim kamudan istifa etti” bilgisini paylaştı.

BOLD – Koronavirüs pandemisi ile mücadele Türkiye geneli sürerken AKP iktidarının aldığı eleştirilen bazı kararlar sebebiyle özellikle sağlık çalışanları zor günler geçiriyor. Kötü çalışma ortamının ‘tükenmişlik’e yol açtığına işaret eden Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, yalnız kendi şehirlerinde son 3 ayda 29 hekimin kamudan istifa ettiğini açıkladı. Bunlardan 21’inin özel sektöre geçtiğini, 4’ünün muayenehane açtığını, 4’ünün de emekliye ayrıldığını aktardı.

Doç. Dr. Alpaslan Türkkan

BAZI HASTANELERDE YATACAK YER KALMADI

Sözcü’den Halil Ataş’a konuşan Türkkan, “Salgının başından bu yana kamuoyuna herhangi bir sayı, veri açıklamadık. Çünkü elimizde somut kanıt yok. Meslektaşlarımızdan duyduklarımız var ki onlar da vaka sayılarının söylenenden çok daha fazla olduğu yönünde. Bazı hastanelerde yatacak yer kalmadı, pozitif çıkan hasta sayısının ise çok daha yüksek olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

SÜRECİ YÖNETMESİ GEREKEN KAMU HER ŞEYİ HALKTAN BEKLİYOR

İl Pandemi Kurulunda yer almak istediklerini ancak Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün taleplerine cevap dahi vermediğini söyleyerek “Hekimler ve sağlık çalışanları olarak kırgınız. Salgınla mücadelede yük halka ve sağlık çalışanlarına yüklendi. Süreci yönetmesi gereken kamudur. Kuralları ve önlemleri uygulaması gerekenler, bunları yapmayıp her şeyi halktan ve sağlık çalışanlarından bekleyemez. Sağlık çalışanlarını koruyamayanlar, halkı hiç koruyamaz” ifadelerini kullandı.

Kovid-19’a sağlık camiasından iki can daha: Urfa’da Dr. Mushavah Ankara’da Dr. Erez

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder