2 Eylül 2020 Çarşamba

Tepkiler sonuç verdi, araç muayenede taksit geliyor

Araç muayene ücretlerine yapılan astronomik zamma yönelik tepkileri durdurmak için, nakit yapılan ödeme şekli taksitliye çevrilmesi ve kredi kartıyla ödenebilmesi için çalışma başlatıldı.

BOLD – Araç muayene bedelinin nakit dışında kredi kartıyla yapılabilmesine yönelik bir çalışma başlatıldı. Uygulamanın hayata geçirilmesiyle araç muayene ücretleri kredi kartı ile ödenebilecek. İsteyen banka da bu bedeli taksitlendirebilecek.

YAPILAN BÜYÜK ARTIŞ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Türkiye’de, araç muayene hizmetini, üç ortaklı TÜVTÜRK yürütüyor. Bu ortaklar sırasıyla Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint. Araç muayene bedeli, her yıl yeniden değerleme oranında artırılıyor. 2020 yılı için belirlenen yüzde 22.58’lik yeniden değerleme oranında yapılan artışla birlikte otomobil için araç muayene ücreti, 342 TL 50 kuruş oldu. Egzoz emisyon ücreti de 80 TL’ye çıktı. Vatandaşlar, bu artışa tepki gösterdi. Zammın, gözden geçirilmesini istedi. Tepkiler sonrası nakit dışında ödeme seçenekleri üzerinde çalışma başlatıldı.

TAKSİT DURUMU BANKALARA BIRAKILDI

Ankara’da kulislerde, yoğun tepki çeken araç muayene bedelinin kredi kartıyla ödenmesine yönelik bir çalışma yapıldığı konuşuluyor. Bu çalışmanın belli bir aşamaya ulaştığı ifade edildi. Yetkililer, ilgili bankanın, bu konuda olanak ya da seçenek sunması durumunda taksit de yapılmasının mümkün olacağını söyledi.

Saray’dan ‘Erdoğan Avusturya’yı bölmek istiyor’ iddialarına yanıt: Sadece Avusturya’yı mı!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder