2 Eylül 2020 Çarşamba

İstanbul Müzik Festivali bu kez dijital yapılacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali 18 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında çevrim içi ortamda müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

BOLD– 2-25 Haziran 2020 tarihleri arasında planlanan ancak koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen İKSV İstanbul Müzik Festivali ilk kez online olarak düzenlenecek. Türkiye’nin dört bir yanındaki müzik tutkunları festivali online.iksv.org adresinden izleyebilecek.

HER GÜN BİR KONSER

18 Eylül’den itibaren her gün yeni bir konserin erişime açılacağı festivalde konserler 30 gün boyunca ulaşılabilir olacak. Konserler için bilet satın alan bir izleyici, tercih ettiği konseri 7 gün boyunca görüntüleme imkanına sahip olacak.

Yüksek görüntü ve ses kalitesiyle kaydedilen konserler için bilet fiyatı 20 TL olarak belirlendi. Dileyen müzikseverler 250 TL’lik kombine bilet alarak tüm konserleri takip edebilecek. Festival biletleri 4 Eylül Cuma günü 10.30’dan itibariyle biletix.com üzerinden satışa sunulacak.

KAYITLAR TARİHİ MEKANLARDA YAPILDI

Festival kapsamında; Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Wiener Akademie, Bilkent Senfoni Orkestrası, Kheops Ensemble, Philharmonix, Beethoven Trio Berlin, Borusan Quartet, Semplice Quartet gibi toplulukların yanı sıra Thomas Hampson, Víkingur Ólafsson, Benjamin Schmid, Anna Tifu, Bülent Evcil, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Gökhan Aybulus, Ezgi Karakaya, Pelin Halkacı Akın gibi solistler sahne alacak.

Festivalin kayıtları ise Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Hidiv Kasrı, Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi, Harbiye Saint Esprit Katedrali, Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi, Süreyya Operası gibi mekanlar yanında Avrupa’daki çeşitli tarihi yapılarda gerçekleştirildi.

48. İstanbul Müzik Festivali’nin programına iksv.org adresinden ulaşabilirsiniz.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder