4 Eylül 2020 Cuma

AKP Sözcüsü Çelik Yunanistan konusunda Merkel ve AB’yi eleştirdi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa’nın güvenliğinin Türkiye’ye bağlı olduğunu savundu. Yunanistan konusunda Merkel’i eleştirerek “AB ülkeleri Yunanistan’ın marjinal ajandasına katıldı” dedi.

BOLD – Ömer Çelik, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimi NTV yayınında değerlendirdi. “Türkiye’de olmadan Avrupa’nın güvenliği diye bir şey olmaz” diye konuştu. Çelik, şu bilgileri paylaştı:

“Merkel, Yunanistan’ın arkasındayız gibi açıklamalarıyla bu siyasete prim veriyor. Biz müzakere masası kuralım diyorlarsa buna olumlu yaklaşım diyoruz. Ama ‘Navtex ilan etmeyin gemilerinizi çekin’ derlerse buna yanaşmayız. Bir kere Navtex’i erteledik, Yunanistan Mısır ile korsan anlaşma yaptı. Almanya’nın yaklaşımını olumlu karşılıyoruz ama Almanya Yunanistan’a sözünü geçirmeli. Almanya’nın inisiyatifini tahrip eden Yunanistan tarafıdır. AB ülkeleri Yunanistan’ın marjinal ajandasına katıldı.”

Mülteci sorunu konusunda da Avrupa’ya yüklenen Çelik, “AB ile mülteci anlaşmasının maddelerini unuttular, 3+3 milyar euro meselesine indirgediler” dedi. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Macron şunu söylüyor, Türkiye’ye yönelik kırmızı çizgilerimiz var ama konuşmamız lazım işbirliklerimiz var diyor. Türkiye olmadan Avrupa’nın güvenliği diye bir şey olmaz. Bize hangi teşviki verecekler? Yaptırım noktasına gelmesini beklemiyorum. O saatten sonra mülteci konusunda işbirliği beklemesin AB. Doğu Akdeniz’de yaptırım uygularım diğer alanlarda iş birliğimi sürdürürüm diye düşünmesin.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder