2 Eylül 2020 Çarşamba

Erdoğan’ın övündüğü buzdolabı satışlarında yaşanan artışın nedeni belli oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomideki duruma örnek gösterdiği buzdolabı satışlarındaki artışın nedeni belli oldu. Ekonomik kriz ve salgın nedeniyle zor günler geçiren vatandaşların geçinebilmek için peşin aldığı beyaz eşyayı spotçuda nakde çevirdiği ortaya çıktı.

BOLD – Asgari ücretin altın ve döviz karşısında hızla erimesi ile iyice zora düşen vatandaşlar, peşin fiyatına taksitle satın aldığı elektronik eşyaları bit pazarında yarı fiyatına spotçulara satıyor. Spotçular ise satın alan kişinin üzerine faturası ve garanti belgesi bulunan eşyaları mağazalardan çok daha ucuza başkalarına satıyor.

BU TÜR SATIŞLAR 10 KAT ARTTI

Mersin’deki Zafer Çarşısı’nda bir esnaf, önceden haftada bu tür iki ürün gelirken, son günlerde 10 kat artış yaşandığına dikkat çekti. İnsanların evine ekmek götüremez hale geldiğini anlatan esnaf, “İnsanlar borcu borçla kapatıyor. Esnaf ölmüş, insanlar zor durumda. Çaresiz insanlar bu nedenle 5 bin liraya mağazalardan eşya alıyor. 3 bin lira peşin paraya satıyor. Evine ekmek götürmesi gerekiyor. Borcunu ödemesi gerekiyor” dedi.

VATANDAŞ TEHLİKELİ VE RİSKLİ YOLLARA BAŞVURUYOR

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal da ekonomik çıkmaza giren yoksul vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bu yola başvurduğunu söyleyerek, “Benzer şekilde faturalı hatlarına taksitle telefon alarak bunu peşin fiyatına satan ve buna aracılık edenlerin reklamlarını da sık sık görüyoruz. Vatandaşlar vadesi gelen borçlarını ödeyebilmek için tehlikeli ve riskli yollara başvuruyor. Vatandaş daha çok borç batağına sürükleniyor” dedi.

Serkan Kurtuluş Fox News’e konuştu: FBI’a bildiğim her şeyi anlatacağım

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder