2 Eylül 2020 Çarşamba

Parasını ödediği yeni arabası için 55 bin lira ÖTV farkı istediler

Hafta sonu otomobil ÖTV’lerinde yapılan artış, yeni mağduriyetler oluşmasına neden oldu. Bursa’da cuma günü tüm parasını ödediği araç için bir müşteriden 55 bin lira ÖTV farkı istendi. Aracını alamayan ve çektiği kredi ile ortada kalan müşteri, durumu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

BOLD – Bursa’da sıfır cip almak için 276 bin lira ödeme yapan bir müşteriden, üç gün sonra ÖTV zammı gerekçe gösterilerek 55 bin lira daha istendi. Bütün işlemleri yaparak parayı da ödeyen vatandaş, durumu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

ÖDEMESİNİ YAPTIĞI ARAÇ İÇİN 55 BİN LİRA DAHA ÜCRET İSTENDİ

Bursa’da ikamet eden Ferhat Yıldız isimli kişi, bir süre sıfır otomobil almak için para biriktirdi. Gerekli parayı topladıktan sonra sıfır otomobil almak için bayiye giden Yıldız, gerekli işlemleri yaptı. Toplam araç parasından eksik olan 60 bin lirayı da ayın 25’inde kredi çekip yatırdıktan sonra, ayın 28’inde bütün ödemeyi yapmış oldu. Arabayı almak için beklerken, sıfır otomobillerin ÖTV oranları değişti. Ödemeyi yaptığı için bu ÖTV değişikliğinin kendisini etkilemeyeceğini düşünen Yıldız, aracını alacağı hayaliyle gittiği bayide şoke oldu. Kendisinden ÖTV değişikliğinin ardından ödemesini yaptığı araç için 55 bin lira daha ücret istendi.

HUKUKİ İŞLEMLERİ BAŞLATTI

ÖTV zammından önce işlemlerin yapıldığını, ancak ÖTV zammını gerekçe göstererek tekrar para istendiğini iddia eden Yıldız, “Bayideki arkadaşlar, ÖTV’ye zam geldi, biz bu fiyata araba veremeyiz diyerek 55 bin lira daha para istediler. Sabah saatlerinde biraz görüştük. Daha sonra akşam saatlerinde aradılar ve ÖTV farkının 30 binini biz verelim, siz de 20 bin lira verin diye teklif ettiler. Biz de ihtar çektik. Çıkmamış bir kanundan fark istiyorlar. Ödememi 28’inde yapmama rağmen aracımı vermiyorlar. Gerekçe olarak da ÖTV zammını gösteriyorlar. Gerekli hukukî işlemlere başladım zaten ihtarname de çektim” dedi. Bayi yetkilileri ise, konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

AİHM Aytaç Ünsal’ın başvurunu reddetti: Yakın bir tehlike yok!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder