3 Eylül 2020 Perşembe

Hulusi Akar Atatürk’e özendi: Geldikleri gibi giderler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Atatürk’ün sözlerini hatırlatan Doğu Akdeniz açıklaması: “Binlerce kilometreden gelip kabadayılık yapmaya, hak iddiasına kalkanlar var. Kabul edilmesi mümkün değil. Bunlar gelir ve geldikleri gibi giderler.”

BOLD – Türkiye ile Yunanistan’ı karşı karşıya getiren Doğu Akdeniz krizine ilişkin konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Atatürk’ün, Birinci Dünya Savaşı sonrası İstanbul’u işgal eden İtilaf Devletleri donanmasıyla ilgili ‘Geldikleri gibi giderler’ sözüne atıf yaptı. “Binlerce kilometreden gelip kabadayılık yapmaya, hak iddia etmeye, koruyucu melek rolü oynamaya kalkanlar var. Bunların kabul edilmesi mümkün değil. bunlar gelir ve geldikleri gibi giderler” ifadelerini kullandı.

ZERRE KADAR HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİMİZ BİLİNMELİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezinde inceleme ve denetleme yapan Hulusi Akar, Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs’taki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin komşuların siyasi ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu belirtip “Diğer taraftan hiçbir şekilde zerre kadar hakkımızdan vazgeçmeyeceğimizi, hakkımızın, hukukumuzun çiğnenmesine göz yummayacağımızı herkesin bilmesi lazım” dedi.

FRANSA GARANTÖR DEĞİL, ANLAŞMA YOK, AB TEMSİLCİSİ DEĞİL NE İŞİ VAR BURADA

Bakan Akar ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

 Yunanistan arkasında Fransa, AB ile ‘Bana göre böyle’ diyerek, akla mantığa uymayan şekilde haklı olduğunu iddia ediyor. Kıbrıs mili davamızdır, oradaki kardeşlerimizin hakkını hukukunu 1974’te hangi anlayışla koruduysak 2020’de de aynı konumdayız.

Yunanistan Lozan Antlaşması’na aykırı, 16 adayı silahlandırdı. Burada anlaşılması zor kabadayılar var. Fransa; garantörlük yok, anlaşma yok, sen AB’nin temsilcisi de değilsin ne hakla geliyorsun buraya? Tek başına çıkıp ‘Ben kahramanlık yapacağım’ diyorsan, o kabadayılık zamanı geçti.

 Üçüncü ülkelerin konuya mantıklı bakmaları gerekir. Güney Kıbrıs’ın ambargosunu kaldırıp dengeleri bozmaya kalkarsanız barış değil çatışma, çözüm değil çözümsüzlük getirir.

Ege ve Akdeniz’de skandal: Ülker Acarer Navtex sahalarını Yunanistan’a devretti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder