2 Eylül 2020 Çarşamba

Demirtaş ve kızlarına hakaret eden AKP’li Tamer Akkal’a suç duyurusu

HDP, “Selo iti enikleriyle görüşemiyormuş. Bizim şehit çocuklarımız da babalarıyla görüşemiyor” tweeti paylaşan AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal hakkında suç duyurusunda bulundu.

BOLD – AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın, tutuklu muhalif lider Selahattin Demirtaş ve çocuklarına yönelik hakaret içeren sosyal medya paylaşımına tepkiler sürüyor. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, yazılı bir açıklama ile Akkal hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ilan etti.

SONRAKİ PAYLAŞIM ÂDETA TROLLÜK İTİRAFI

AKP’li vekilin paylaşımını ‘insanlık dışı ve skandal’ diye tanımlayan Buldan ve Sancar, söz konusu tweetin yazıldıktan 1 saat 39 dakika sonra silindiğine de dikkat çekti. Akkal’ın tepkiler üzerine yaptığı açıklamaya da değinilerek şunlar belirtildi: “Sonraki paylaşımı âdeta trollük itirafıdır. Sorumlunun danışmanı olduğunu belirten Akkal, hesapların karıştırıldığını söyleyerek bu hakaretin aslında başka bir hesap üzerinden yapıldığını bir şekilde kabul etmiştir.”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kasım 2016’dan bu yana tutuklu.

BU NEFRET DİLİNE HEP BİRLİKTE KARŞI ÇIKMALI

Açıklamada ayrıca şu noktalara işaret edildi: “Gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklama olayın vahametini ortadan kaldırmamıştır. Toplumu ayrıştıran kutuplaştıran zihniyetin bilinçaltını işaret etmektedir. Bu nefret diline hep birlikte karşı çıkmalı, toplumsal dokuyu tahrip etmesine asla müsaade etmemeliyiz. Selahattin Demirtaş 6,5 milyondan fazla insanın iradesidir.”

Barış Atay’a saldıranlardan üçü mahkemeye sevk edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder