4 Kasım 2020 Çarşamba

ABD seçimlerinde Biden yarışı önde götürüyor

Gözlerin çevrildiği ABD seçimlerinde kazanan hala belli olmadı. Oy sayımının devam ettiği ABD’de Biden’ın seçici kuruldaki temsilcisi sayısı resmi olmayan sonuçlara göre 238, Trump’ın ise 213.

BOLD – ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat Joe Biden arasında kıyasıya yarış sürüyor. Oy sayımının devam ettiği ABD’de seçimin sonucunu belirlemesi beklenen eyaletlerde sonuçlar henüz netleşmedi. Bununla birlikte resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden yarışı çok az farkla önde götürüyor.

DÜNYA BU SEÇİMİN SONUCUNU BEKLİYOR

ABD seçmeni ülkenin 59. başkanını belirlemek üzere sandık başına gitti. 59. başkanlık seçimleri için ABD’de Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat Joe Biden yarışıyor. İki aşamalı seçimde, 538 delege bulunan Seçici Kurul’dan yarıdan bir fazla olan 270 oyu alan aday ABD Başkanı olacak.

KİM KAZANACAK?

Oy sayımı devam ederken iki adaydan zaman zaman çelişkili açıklamalar da geliyor. ABD’de kritik eyaletler arasında yer alan Arizona’yı Joe Biden’ın kazandığı belirtiliyor. Diğer yandan ABD Başkanı Trump, basın toplantısında Arizona’yı kazandığını öne sürmüştü. Arizona’yı alan aday, 11 delegeyi de elde etmiş oluyor. Öte yandan, Arizona 1948’den bu yana ilk kez bir Demokrat aday tarafından kazanılıyor.

Seçimin en kritik eyaletlerinden Florida’da oyların yüzde 98’i sayıldı. Buna göre; Trump yüzde 51.3’le 29 delegeyi hanesine yazdırmak üzere.

Resmi olmayan ve henüz tamamlanmayan sonuçlara göre Biden’ın seçici kuruldaki temsilcisi sayısı 238, Trump’ın ise 213 olarak hesaplanıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder