7 Kasım 2020 Cumartesi

Berat Albayrak’tan şaşırtan açıklama: Dolarla uğraşmıyoruz, istesek düşürürüz

Dolar rekor üstüne rekor kırarken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, AKP’li milletvekillerine “Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz. Ama bizim derdimiz bu değil” dediği öğrenildi.   

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomi değerlendirmeleri şaşkınlığa neden oldu. Dolardaki artışla uğraşmadıklarını belirten Albayrak, istemeleri halinde doları düşürebileceklerini kaydetti.

“BİZİM DERDİMİZ BU DEĞİL”

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Berat Albayrak, hafta başında buluştuğu vekillere tepki çekecek açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak’ın sunum sırasında “Dövizdeki artışın birçok sebebi var. Dünyadaki belirsizlikler, ABD seçimleri, pandemi, ülkeler arasındaki sıkıntılar. Hepsi dövizin yükselmesine neden oluyor. Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz. Faizi yükseltirseniz, döviz düşer. Ama bizim derdimiz bu değil” demesi dikkat çekti.

DÖVİZE MÜDAHALE OLMAYACAĞININ SİNYALİNİ VERDİ

Faizi artırmanın da eksileri artıları bulunduğunu söyleyen Albayrak, “Faiz yükselirse, üretim düşer istihdam azalır. Bizim buradaki amacımız ithalatı azaltmak, üretimi artırmak. İthalat uyuşturucu gibi, ilk kullandığında kendini iyi hissedersin ama bu seni yavaş yavaş öldürür. O nedenle bizim hedefimiz öncelikle ithalatı azaltmaktır. Dövizde yaşanan hareketliliğinin birkaç ay içinde bir dengeye oturmasını bekliyoruz” dedi.

CHP’li Tanrıkulu’nun raporu: Ekim ayında 339 işkence olayı yaşandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder