5 Kasım 2020 Perşembe

İki çocuğun panzerle ezilmesine 19 bin TL’lik onay

Şırnak’ın Silopi İlçesinde evlerine giren panzerin altında ezilerek hayatını kaybeden Muhammed ve Furkan Yıldırım kardeşlerin ölümüyle ilgili davada sanık polis Ömer Yeğit’e verilen 19 bin TL para cezası istinaf tarafından uygun bulundu. Müşteki avukatlarının istinaf başvurusu reddedildi.

BOLD – Panzer Davasında sanık polis Ömer Yeğit hakkında verilen 19 bin TL para cezası ile amiri Murat Maden’e verilen beraat kararına dair yapılan istinaf başvurusu “kanuna uygun” bulunarak reddedildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 3 Mayıs 2017 tarihinde evlerine giren panzerin altında ezilerek yaşamını yitiren Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Ömer Yeğit ve amiri Murat Maden hakkında açılan dava 2019’da karara bağlandı. Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, panzer sürücüsü Ömer Yeğit hakkında “taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanması” suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını 19 bin TL para cezasına çevirdi. Mahkeme, polis amiri Murat Maden hakkında ise beraat kararı verdi.

İSTİNAF: VİCDANA VE HUKUKA UYGUN

Yıldırım kardeşlerin aile avukatları, dosya savcısı ve Ömer Yeğit’in avukatları, kararın bozulması talebiyle Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 16’ncı Ceza Dairesi, yapılan itirazları esastan reddetti. Mahkemenin ret kararında, sanık Yeğit ve Maden’in ifadeleri hatırlatılarak, yerel mahkemenin verdiği kararın “vicdani kanaatin kesin tutarlı ve çelişmeyen delillere dayandırıldığı ve kanuna uygun” olduğu savunuldu. Yıldırım kardeşlerin aile avukatlarının, sanık Yeğit’in “olası kastla öldürme” suçlamasıyla cezalandırılması talebini de reddeden istinaf dairesi, kararda, “…sanık Ömer’in taksirli hareketiyle (el freni olmayan araçta ani fren tedbirine başvurmaması) olayın meydana gelmesi olay yerini gören güvenlik kamerası bulunması panzerin duramayarak katılanlara ait eve girmesi şeklinde gerçekleşen olayda aksine beyan ve delil bulunmaması ve dosya kapsamından toplanması gereken tüm delilerin toplanmış olduğu göz önüne alındığı” gerekçelerine yer verdi.

Kararda, sanık amir Murat Maden hakkında verilen beraat kararının da “hukuka uygun” olduğu belirtildi. Sanık Maden ve dönemin Silopi İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan’ın “olası kastla öldürme” suçlamasıyla cezalandırılması talebi de reddedildi.

AVUKATI YARGITAY’A BAŞVURACAK

Yıldırım ailesinin avukatı Rojhat Dilsiz, gerçek sorumluların yargılanması ve soruşturmanın genişletilmesi taleplerinin bugüne kadar reddedildiğini, özellikle kolluk kuvvetlerinin fail olduğu dosyaların cezasızlıkla sonuçlandığını kaydetti. Dilsiz, dosyayı Yargıtay’a taşıyacaklarını belirtti.

AYM’nin yürüyüş kararına rağmen jandarma Somalı madencileri yaka paça gözaltına aldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder