4 Kasım 2020 Çarşamba

Joe Biden başkanlığa daha yakın: 270’e 6 kaldı

ABD başkanlık seçimlerinde kritik eyaletlerde oy sayma işlemleri devam ediyor. Şu ana kadar gelen sonuçlara göre ABD başkanlığına Demokratlar’ın adayı Joe Biden daha yakın. 270 delegeden 264’üne ulaşan Biden’in başkan olması için kalan eyaletlerden birini kazanması yeterli olacak.   

BOLD – ABD Başkanlık seçiminde sayım süreci devam ederken Demokratlar’ın adayı Joe Biden çok kritik eyaletleri kazanarak delege sayısını 264’e taşıdı. Biden’in 270 Seçiciler Kurulu delegesine ulaşması için kalan eyaletlerden birini kazanması yeterli.

TRUMP 214’TE KALDI

Oy sayım işlemi bazı eyaletlerde devam ederken şu ana kadar açılan sandıklara göre Demokratlar’ın adayı ve eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden hem oyların büyük bir bölümünü aldı hem de başkanlık yolunu açan Seçiciler Kurulu’na gönderilecek delege sayısında önde. Fakat 270 delegeye ulaşması gereken Biden şu an 264 delegeye sahip. Michigan ve Wisconsin’deki zaferinden sonra ve Trump’ın da Maine’den tek bir temsilci hakkı elde etmesiyle birlikte durum 264-214’e geldi.

İBRE JOE BIDEN’DEN YANA

Oy sayma işlemlerinin devam ettiği Nevada, Kuzey Carolina, Georgia ve Pennsylvania’dan çıkacak sonuçlar yeni başkanın kim olduğunu ortaya koyacak. ABD Başkanı Trump, yeniden başkan seçilebilmek için sayımın devam ettiği Pennsylvania, Georgia, Kuzey Carolina ve Nevada’da seçimi kazanmak zorunda. Joe Biden sayımın sürdüğü eyaletlerden herhangi birini kazanması halinde ABD Başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazanacak.

Dün Reymen bugün Öykü Serter… Ünlülerin AKP’ye deprem isyanı büyüyor: Şuursuz bakanlarını da al git!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder