5 Kasım 2020 Perşembe

Kadın cinayetlerinin azaldığını açıklayan İçişleri Bakanlığı verileri gizledi

Kadın cinayetlerinin düştüğünü açıklayan İçişleri Bakanlığının, verileri detaylı açıklamaması tepki çekti. Avukat Tuba Torun,“Hiçbir istatistik yok sadece düşüşü söylüyorlar. Bu da bize iyi niyetli olmadıklarını gösteriyor” dedi.

BOLD – İçişleri Bakanlığı, bu yılın 10 aylık döneminde kadın cinayetlerinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında düştüğünü açıkladı. Açıklamada bu yılın ekim ayı ile bir önceki yılın aynı dönemi mukayese edildiğinde ise azalış yüzde 14 olduğu belirtildi.

BAKANLIKLAR VERİLERİ GİZLİYOR

Bakanlığın kadın cinayetlerinin azaldığını iddia eden açıklamaları olsa da neredeyse her gün en az bir kadının öldürüldüğü basına yansıyor. Ayrıca ne İçişleri ne Aile Bakanlığı verileri net olarak açıklamıyor. Yalnızca “Kadın cinayetleri azaldı” demekle yetiniyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu yılın 10 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre koruyucu tedbir kararı yüzde 46, şiddet uygulayanlara yönelik önleyici tedbir kararı yüzde 70 oranında arttı. Alınan bunca tedbir kararı kadınların erkek şiddetine maruz bırakıldığına yönelik iddiaları kuvvetlendirir nitelik taşıyor.

HİÇBİR İSTATİSTİK YOK

İçişleri Bakanlığı’nın verilerini BirGün’den Kardelen Tatar’a değerlendiren Avukat Tuba Torun, kadınların yaşamını sayı olarak ifade etmediklerini söyledi. Torun, “Eğer böyle bir düşüş varsa bu düşüşün sebebi de bizzat kadın mücadelesidir. Kendilerine mal etmesinler” ifadelerini kullandı. Koruma kararları istatistiklerinin detaylı şekilde açıklanması gerektiğine dikkat çeken Torun,“Hiçbir istatistik yok sadece düşüşü söylüyorlar. Bu da bize iyi niyetli olmadıklarını gösteriyor. Neden İstanbul Sözleşmesi ya da nafakaya ilişkin saldırıları açıklamıyorlar?” dedi.

İki çocuğun panzerle ezilmesine 19 bin TL’lik onay

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder