5 Kasım 2020 Perşembe

AKP’li başkan, taleplerini geri çeviren valiyi hedef aldı

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, çoğunluğunu AKP’lilerin oluşturduğu İl Genel Meclisi’nin gönderdiği önergeleri geri çevirince hedef haline geldi. AKP’li İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Vali Çiftçi’nin meclisin itibarını düşürdüğünü savundu.

BOLD – Çorum, AKP’li İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay ile Çorum Valisi Mustafa Çiftçi arasındaki polemiğe sahne oldu. Osman Günay, vali Çiftçi’nin gönderdikleri önergeleri veto ederek meclisin itibarını düşürdüğünü savundu.

VALİ İKİNCİ KEZ VETO ETTİ

Cumhuriyet’ten Seyfettin Mete’nin haberine göre Vali Mustafa Çiftçi, Çorum İl Genel Meclisi’nin daha önce kendisine gönderdiği önergeyi ikinci kez veto ederek meclise gönderdi. Bunun üzerine Günay, “24 saat çalışan meclis üyeleri yerel milletvekilleridir. Meclisin itibarını düşürmeye kimsenin hakkı yok, haddi de değil” dedi.

KOMİSYONUN “ÇALIŞIYOR GİBİ” GÖSTERİLMESİ ETİK DEĞİL

Vali Çiftçi ise mecliste görüşülen bazı önergelerin sadece “komisyonlar çalışıyormuş gibi göstermek” için verildiğini söyledi. Vali Çiftçi, meclisin basit konular için komisyon kurulması veya komisyonun çalışıyor gibi gösterilmesinin etik olmadığını ifade etti.

Erdoğan Rejimi’nin zayıflığından Çin nasıl istifade ediyor?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder