4 Kasım 2020 Çarşamba

Bakan Kurum’un deprem çözümü: Riskli binalarda oturmayalım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’deki depremin ardından vatandaşa çağrıda bulundu. Vatandaşlardan riskli binaların tespitlerini yaptırmalarını isteyen Bakan Kurum “Riskli binalarda oturmayalım” dedi.

BOLD – Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İzmir’deki depremin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sadece bir alanda enkaz kaldığını ve hassas bir çalışmanın o noktada devam ettiğini belirten Kurum, diğer alanlarda enkaz kaldırma çalışmalarına başlandığını açıkladı.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

22 bin bina ve 141 bin bağımsız bölümün hasar tespitini tamamladıklarını belirten Bakan Kurum, ağır hasarlı, acil ve yıkık bina sayısını ise 180 olarak açıkladı. Bakan ayrıca 17 bina enkazında ve etrafında riskli görülen binalarda yerinde uygulamalar yapılacağını, yeni konutların zemin artı 5 kat olacağını belirtti. 1 ay içinde başlayacak inşaatların 1 yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor.

KURUM: RİSKLİ BİNALARDA OTURMAYALIM

Diğer yandan “Kentsel dönüşüm, ülkemiz için terörle mücadele kadar önemlidir” diyen Kurum, depreme karşı çözüm önerisini de açıkladı. Çözüm için vatandaşı adres gösteren bakan “Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder