3 Kasım 2020 Salı

ABD seçimlerinde nefes kesen mücadele: Biden az farkla önde

ABD’de merakla beklenen seçim sonuçları netleşmeye başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyetçi aday Donald Trump 213, Demokrat aday Joe Biden 224 delegeye ulaştı. Sonuçları belirleyecek salıncak eyaletlerde ise oy sayma işlemleri sürüyor.

BOLD – ABD’deki başkanlık seçimlerinde ilk sonuçlar gelmeye başladı. ABD’de 59. başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump 213, Demokrat aday Joe Biden 224 delegeye ulaştı.

TRUMP’UN KAZANDIĞI EYALETLER

ABD’de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık seçimini kazanıyor. Resmi olmayan sonuçlara göre, Trump, Teksas, Güney Carolina, Oklahoma, Tennessee, Alabama, Mississippi, West Virginia, Kentucky’, Tennessee, Indiana, Kuzey Dakota, Güney Dakota, Wyoming, Nebraska, Louisiana, Arkansas, Kansas, Missouri ve Utah’ta delegeleri kazandı.

BİDEN’İN KAZANDIĞI EYALETLER

Demokrat aday Biden ise Vermont, Illinois, Virginia, New Jersey, Delaware, Massachusetts, Maryland, New York, Colorado, Connecticut, Washington DC, Washington, New Hampshire, Rhode Island, New Mexico, Oregon ve California’da delegeleri hanesine yazdırdı.

SENATO VE TEMSİLCİLER MECLİSİ’NDE DAĞILIM BELLİ OLUYOR

ABD’de 59. başkanlık seçimlerinin yanı sıra yapılan Senato ve Temsilciler Meclisi seçiminde sandalye dağılımı belli olmaya başladı. Şu ana kadar Senato’da Demokratlar sandalye sayısını 45’e, Cumhuriyetçiler 44’e yükseltti. Temsilciler Meclisinde ise Cumhuriyetçiler 145 sandalye ile üstünlük sağlarken Demokratların sandalye sayısı 119 oldu.

Para bulmak için İş Bankasındaki Atatürk’ün mirasına el koydular

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder