3 Kasım 2020 Salı

Alparslan Kuytul terör suçundan yargılandığı davada beraat etti

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı başkanı Alparslan Kuytul, terör suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davadan beraat etti.

BOLD – Alparslan Kuytul, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” ve “silahlı terör örgütünün propagandasını yapma” suçlamalarıyla açılan davadan beraat etti.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Alparslan Kuytul, Gökhan Y. ile Mahfuz Ç. ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, yüklenen suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatlerine karar verilmesini talep etti.

Alparslan Kuytul savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek, beraatine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanık Alparslan Kuytul’un “silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan “terör örgütünün cebir şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde olmaması gözetilerek” beraatine karar verdi. Kuytul’un “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasından ise atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine hükmedildi.

Heyet, diğer sanıklar Mahfuz Ç. ve Gökhan Y’nin de haklarındaki suçlamaların yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İddianamede, Alparslan Kuytul’un Hizmet Hareketi’ni övücü ve destek verici nitelikteki videolarının bulunduğu, 15 Temmuz darbe girişimini destekler mahiyette açıklamalar yaptığı iddia ediliyordu. Kuytul’un 20 yıla kadar hapsi isteniyordu. Furkan Vakfı’nın kurucu başkanı Alparslan Kuytul, 2018 yılında “suç örgütü kurmak” ve “nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla tutuklanmış, yaklaşık 22 aydır tutuklu kalmıştı. Kuytul hakkındaki bu dava devam ediyor.

“Ben buradan sağ çıkamayacağım”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder