6 Kasım 2020 Cuma

Aile hekimlerinden Bakan Koca’ya takip tepkisi

Aile hekimleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Kovid-19 takipleri için insanları aile hekimleri yerine filyasyon ekiplerine yönlendirmesinin daha doğru olacağı belirterek, Bakan Koca’yı kendi çıkardığı mevzuata uymaya çağırdılar.

BOLD – Koronavirüs salgınında vakalar ciddi oranda artış gösteriyor. Sağlık Bakanlığı’nın salgınla mücadele yönetimi eleştirilmeye devam ediliyor. Pandemide vaka sayılarının arttığına dikkat çeken Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı bakanlığın çıkardığı mevzuatı bilmeden, sahada yaşanılan sorunlardan bihaber açıklamalar yapmakla suçladı.

YÖNLENDİRME BULAŞ ZİNCİRİNİ ARTIRMAYA NEDEN OLABİLİR

“Bakan Fahrettin Koca, Kovid-19 vaka temaslılarına Twitter üzerinden yaptığı bazı çağrılarda, kendilerine ulaşılamadığı takdirde aile hekimlerinin aranmasını belirtti. İlçe Sağlık Müdürlüklerince oluşturulan filyasyon ekipleri, görev tanımları gereği vakaları, temaslıları raporlamak ve bildirmekle yetkilidir. Filyasyon ekiplerinin yaptığı işlerin aile hekimlerine atfedilmesi anlamsızdır” denilen açıklamada, bu gibi yönlendirmelerin yanlış anlaşılmalara sebebiyet verip temaslıların Aile Sağlığı Merkezlerine gelerek bulaş zincirini arttırmaya neden olacağına dikkat çekildi.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN İŞLEYİŞİ BİLİNMİYOR

Kovid-19’lu aile hekimlerinin maaşlarının kesildiği vefat eden sağlık çalışanlarına şehit unvanı verilmediği belirtilen açıklamada, “Bunlara rağmen, aile hekimleri günde 70-80 hastaya poliklinik hizmeti vermeye, bebek, çocuk, gebe izlemlerini yapmaya devam ediyor. Bu iş yüküyle birlikte günde 50-60 hasta ile telefon görüşmesi yapmak, sorularına cevap üretmek mümkün değildir. Aile hekimliği sisteminde her gün yeni bir iş yükü yaratmaya yönelik atılan bu adımlar aile sağlığı merkezlerinin işleyişinin bilinmediğinin göstergesidir. Sayın Bakan’a onlarca kez seslendiğimiz gibi sesleniyoruz. Size yön veren bürokratlarınızın yanlış yönlendirmelerini bir kenara bırakın ilgili sivil toplum teşkilatlarını dinleyin” denildi.

Joe Biden Pensilvanya’da Donald Trump’ı geçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder