6 Kasım 2020 Cuma

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a 5’er kuruşluk iki dava

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki ayrı konuşmada yaptığı hakaretleri nedeniyle 5’er kuruşluk tazminat davası açtı. Avukat Celal Çelik, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 5 kuruşluk dava açtığını belirtti. Çelik, Kılıçdaroğlu’nun “Adamına, kişiliğine, ederine göre tazminat olmalı, benim için Erdoğan’ın değeri 5 paradır” dediğini kaydetti.

BOLD – Avukat Celal Çelik, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne Tayyip Erdoğan’a toplam 10 kuruşluk tazminat davası açtı.

Erdoğan’ın konuşmaların dökümünü ve video kayıtlarını da kanıt olarak mahkemeye sunan Avukat Çelik, dilekçesinde Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “enkazların hala kaldırılamadığından şikayetçi olacak kadar cahil, izansız, vicdansız bir kişi” dediğini, daha da ileri giderek “Tescilli Yalancı, Terbiyesiz, İftiracı (Müfteri), Beceriksiz, Çaresiz, Kalbi Kin ve Nefretle Kararmış Mahluk, İnsanlıktan Nasibini almayan” şeklinde hakaretler ettiğini belirtti.

Dava dilekçesinde şunlar kaydedildi: ”

5 KURUŞLUK DAVAYI KILIÇDAROĞLU İSTEDİ

Sonuç olarak davalının; hakaret ve iftira kapsamlı sözleri kullanmayı alışkanlık haline getirdiği, bilinçli bir şekilde Genel Başkanın kişilik değerlerine zarar vermeye çalıştığı, kendi suç ve hatalarını gizleyebilmek ve onları başkalarına yansıtmak amacıyla böylesi iğrenç yollara başvurduğu gerçekliği gözetilerek değerlendirme yapılmasını diliyoruz. Her ne kadar dava konusu hakaret kapsamlı sözlerin ağırlığı, davalının kişiliği ve ekonomik ve sosyal durumu çok yüksek miktarlı tazminata hükmedilmesini gerektirmekte ise de bizzat müvekkilin; “Adamına göre, kişiliğine göre, ederine göre tazminat olmalı, benim için Recep Tayyip Erdoğan’ın değeri 5 paradır, o nedenle 5 paralık dava açılması lazım, ancak madem “Para” birimi tedavülde yok, o halde 5 Kuruşluk dava aç ve bunu da belirt” talimatı çerçevesinde davalının her bir konuşmasına yönelik 5’er Kuruşluk dava açma yoluna gidilmiştir.”

CHP’li Tanrıkulu’nun raporu: Ekim ayında 339 işkence olayı yaşandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder