3 Kasım 2020 Salı

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı’ndan korkutan açıklama: Bu kış zor geçecek

İstanbul’daki salgın konusunda ardı ardına uyarılar gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyarılarının ardından bir açıklama da İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tükek’ten geldi. Tükek, İstanbullu için bu kışın zor geçeceği uyarısında bulundu. 

BOLD – Koronavirüs hasta sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, vatandaşları kalabalıklardan uzak durmaları konusunda uyararak, “Önümüzdeki sürecin nasıl olacağını kestiremiyoruz. Bu kış zor geçecek” dedi.

ARTTIRILAN YOĞUN BAKIM YATAKLARI DA DOLACAK

Prof. Dr. Tükek, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada İstanbulluları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Her gün büyük bir hasta yüküyle karşılaştıklarını belirten Prof. Dr. Tükek, “Hasta sayısının artmasıyla birlikte ağır hasta sayısında da bir artış oldu. Ağır hasta sayısının artışı demek, onun bir kısmının yoğun bakım hastası olduğu anlamına geliyor. Şu an İstanbul iyi bir yoğun bakım yatak kapasitesine sahip. Biliyorsunuz hasta birden çoğaldığı zaman bunlar hemen dolabiliyor. Fakat hazırlıklıyız, birçok bölümde yoğun bakım yatak sayısının arttırılması talep edildi. Bizim endişemiz bu yatakların da dolacağı yönünde” dedi.

SÜRECİN NASIL OLACAĞINI KESTİREMİYORUZ

Vatandaşları keyfi olarak dışarı çıkmamaları konusunda uyaran Tükek, “Önümüzdeki sürecin nasıl olacağını kestiremiyoruz. Bu sürecin böyle gitmesinden endişeleniyoruz. Bu kış ayı zor geçecek. Koronavirüsün bulaşmasında kalabalık yerlerin önemi çok büyük. En büyük kalabalık alan ulaşım alanı. İkinci olarak kafeler ve restoranlar geliyor. İşe gidecek insanlara bir şey söyleyemiyoruz ama keyfi olarak dışarı çıkıp da bir kalabalık oluşturmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın kalabalıklardan uzak durmaları çok önemli” dedi.

İzmir’de arama kurtarma çalışmaları sona erdi: Can kaybı 114

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder