6 Kasım 2020 Cuma

Sanatçı Timur Selçuk hayatını kaybetti

Türk müziğinin önemli bestecilerinden, müzisyen Timur Selçuk yaşamını yitirdi. 2018’de 50. sanat yılını kutlayan Selçuk 74 yaşındaydı.

BOLD – Türk müziğinin önemli isimlerinden olan Timur Selçuk hayata veda etti. Selçuk’un ölümünü gazeteci Enver Aysever sosyal medya hesabından duyurdu. İspanyol Meyhanesi albümüyle geniş kitlerin tanıdığı Timur Selçuk, 5 yaşında piyano çalmaya başladı, ilk konserini 7 yaşında verdi. Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda, daha sonra ise Paris’teki École Normale de Musique de Paris’te bestecilik ve orkestra yönetimi bölümünde okudu.

ŞİİRLER DE BESTELEDİ

1976’da İstanbul Oda Orkestrası’nı ve kendi öğrencilerini yetiştirdiği Çağdaş Müzik Merkezi’ni kuran Selçuk, Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli, Attilâ İlhan ve Nâzım Hikmet’in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirdi. 10 yıl Ankara Sanat Tiyatrosu’nda çalıştı. Bilgesu Erenus’un “Nereye Payidar” oyununun, Uğur Mumcu’nun Sakıncalı Piyade’sinin müzikleri ile “804 İşçi”, “Ferhat ile Şirin”, “Şeyh Bedrettin Destanı”, “Tak-Tik”, “Küçük Adam Ne Oldu Sana”, Rumuz Goncagül ve “Galilei-Galileo” gibi oyunların müziklerini besteledi. 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını alan Selçuk, Türk sanat müziği bestecisi Münir Selçuk’un oğluydu.

Ayrılanlar İçin, İspanyol Meyhanesi, Böyledir Akşamları İstanbul’un, Kırık Kalpler, Bedreddin gibi albümlere imza atan Selçuk, 50. yılını 2018’de İstanbul’da verdiği bir konserle kutlamıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder