3 Kasım 2020 Salı

ABD seçimlerinde A Haber skandalı

Türk medya dünyası skandal bir seçim yayınına sahne oldu. A Haber, ABD’de henüz oy verme işlemleri bile bitmeden seçim sonuçlarını açıklamaya başladı. Çok tartışılan canlı yayında Trump, açık ara önde verildi.

BOLD – Donald Trump ve Joe Biden’in başkanlık için yarıştığı ABD seçimleri tüm dünyada yakından takip edildi. Özellikle medya kuruluşları özel yayınlarla gelişmeleri son dakika olarak aktardılar.

SANDIKLAR AÇILMADAN SONUÇLARI VERDİLER

Ne var ki A Haber, canlı yayında bir skandala imza attı. ABD’de mevcut başkan Donald Trump ve Demokratların adayı Joe Biden’ın yarıştığı başkanlık seçiminde posta yoluyla gelen oylar haricinde sandık başından fiziki oy atma işlemleri devam ederken A Haber seçim sonuçlarını açıklamaya başladı.

A Haber, Türkiye’deki seçimlerin benzerini yaparak seçim sonuçlarını erken açıklamak istedi. Ancak daha oy sayımı başlamadan sonuçların açıklanmaya başlanması sosyal medyada ve yayıncılık dünyasında alay konusu oldu.

Kanal skandal yayınında, Donald Trump’ın New Hampsire eyaletinde rakibi Joe Biden’a karşı yüzde 61,5 önde olduğunu aktardı. Kanal bu yayını yaptığında saatler 23:03’tü. Oysa ABD’deki ilk sandıklar Türkiye saati ile 02:00’de İndiana ve Kentucky’de açıldı.

A HABER’İN İLK SKANDALI DEĞİL

Daha önce Türkiye’de yapılan genel ve yerel seçimlerde de A Haber benzer bir uygulamaya imza atmıştı. Sandıkların açılmasından çok kısa bir süre sonra, iktidar partisi açık ara önde gösterilmiş ve seçimin galibi resmi olmayan sonuçlara göre erkenden verilmişti. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde de AKP’nin adayı Binali Yıldırım hep önde gösterilmiş, ancak seçimi CHP adayı Ekrem İmamoğlu kazanmıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder